Disney Plus, canlı aksiyon King Kong dizisi üzerinde çalışıyor

2.113 Gösterim
24 Ağustos 2022 15:08
Disney Plus, canlı aksiyon King Kong dizisi üzerinde çalışıyor

Disney Plus canlı aksiyon King Kong dizisi üzerinde çalışıyor. Erken geliştirme aşamasındaki dizi, King Kong'un kökenini ve Kafatası Adası'nın gizemini mercek altına alacak. 


King Kong'un kökenlerinin yanı sıra evi Kafatası Adası'nın doğaüstü gizemlerini keşfedecek olan bir canlı aksiyon King Kong dizisinin erken geliştirme aşamasında olduğu öğrenildi. Kong evreninde geçen ilk canlı aksiyon dizi olacak proje, Disney+'ta izleyiciyle buluşacak. 

 

Senaryosunu yakın zamanda Amazon için Paper Girls'ü yaratan Stephany Folsom'ın kaleme alacağı dizi, Merian C. Cooper'ın orijinal eserine ve ona bağlı kalınarak Joe DeVito tarafından yazılan daha yakın tarihli romanlara dayanacak. Folsom aynı zamanda James Wan, Michael Clear, Rob Hackett ve Dannie Nesta gibi isimlerle yürütücü yapımcılık görevini de üstlenecek. Daha önce MacGyver, Swamp Thing, Archive 81 gibi dizilerde aynı görevi üstlenen James Wan'ın yapım şirketi Atomic Monster dizinin yapımını üstlenecek.

 

1933 yılında gösterime giren orijinal King Kong filmiyle kısa sürede bir ikona dönüşen 90 yıllık karakter bugüne kadar aralarında King Kong, Kong: Skull Island, Godzilla vs. Kong, Godzilla: King of the Monsters gibi yapımların bulunduğu çok sayıda filmde yer almış ve son olarak Netflix 2021'de henüz yapım aşamasında olan Skull Island adlı animeyi duyurmuştu. Beş yıl önce farklı bir yaratıcı ekiple yola çıkan King Kong Skull Island adlı başka bir canlı aksiyon dizi projesi ise hayata geçemeden sonlanmıştı.

 

Kaynak: Deadline

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.