Disney+ global olarak 50 milyon aboneye ulaştı

2.286 Gösterim
9 Nisan 2020 14:35
Disney+ global olarak 50 milyon aboneye ulaştı

Disney, online stream platformu Disney+'ın dünya genelinde 50 milyon ücretli aboneyi aştığını duyurdu.


Disney'in ABD'de kasım ayında yayına açılan online platformu Disney+, dünya genelinde 50 milyon ücretli abone sayısını geride bıraktı. Disney'in 3 Şubat itibarıyla 28,6 milyon aboneye sahip olduğunu belirttiği platformun, yaklaşık iki aylık periyotta 20 milyonu aşkın yeni aboneye ulaşmasında Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, İspanya, İtalya gibi Batı Avrupa ülkelerinde erişime açılmasının etkisi büyük. Fakat Disney'in yayınladığı verilere göre bu konuda en büyük katma değer Hindistan'dan geldi. Disney+, 3 Nisan'da erişime açıldığı Hindistan'da kısa sürede 8 milyon yeni aboneye ulaşmayı başardı.

 

Disney'in yaklaşık beş ay önce platformu erişime açmadan önce yatırımcılarına çizdiği yol planında, Disney+'ın 2024 sonbaharında 60 ile 90 milyon arası bir abone sayısına erişebileceği öngörülüyordu. Paylaşılan güncel veriler gösteriyor ki Disney+ bu hedefe yaklaşık dört yıl önceden ulaşacak.

 

Disney+ beş aylık kısa bir sürede global olarak 50 milyon aboneyi aşarken 2007'den beri hizmet veren Netflix dünya genelinde 167 milyon abonesi bulunuyor. Stream platformları içerisinde önemli yeri olan Hulu'nun sadece ABD'de 30 milyon, Amazon Prime'ın ise dünya genelinde 150 milyon abonesi bulunuyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.