Disney+'da yayınlanacak Star Wars ve Marvel dizileri açıklandı

3.652 Gösterim
11 Aralık 2020 16:30
Disney+'da yayınlanacak Star Wars ve Marvel dizileri açıklandı

Disney, 2021 itibarıyla stream platformu Disney+'da yayınlanacak yeni Star Wars ve Marvel dizilerini açıkladı.


Düzenlenen Disney Investor Day boyunca gelecek takvimini ve gelişmeleri açıklayan Disney'nin programında en dikkat çeken bölümler kuşkusuz ki Star Wars ve Marvel departmanları. Hâlihazırda The Mandalorian ile Disney+'da yayınlanacak Star Wars dizilerine başarılı bir başlangıç yapan Disney, 10 yeni Star Wars dizisi daha açıkladı. Daha önce WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier gibi Marvel dizilerini açıklayan ve çekimlerini tamamlayan Disney, Disney+'da yayınlanmak üzere 10 yeni Marvel yapımını da duyurdu. Duyurular sonrası, Disney+'ın Star Wars ve Marvel programının detaylarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Star Wars Dizileri:

  • Star Wars: The Clone Wars ile evrene giriş yapan Ahsoka Tano, son olarak The Madalorian'da yer almıştı. Dave Filoni'nin kaleme aldığı karakterin solo dizisi, önümüzdeki dönemde Disney+'da yayınlanacak dizileri arasında yer alıyor. The Madalorian'da karakteri Rosario Dawson canlandırmıştı.

 

  • Jon Favreau ve Dave Filoni'nin yapımcılığını üstleneceği bir başka dizi, Rangers of the New Republic. Dizinin kronolojik açıdan The Madalorian ile benzer dönemlerde geçeceği belirtiliyor.

 

  • Tony Gilroy'un yaratıcısı olduğu Andor, Rogue One filmiyle Star Wars evrenine giriş yapan, Rebellion ajanı Cassian Andor'un hikâyesini anlatacak. Filmde olduğu gibi Diego Luna'nın karaktere hayat vereceği dizinin 2022'de Disney+'da yayında olması bekleniyor.

 

  • Ewan McGregor'un sevilen Star Wars karakteri Obi-Wan Kenobi'ye yeniden hayat vereceği dizi, ikinci Star Wars üçlemesinin son filmi Star Wars: Revenge of the Sith'in 10 yıl sonrasında geçecek. McGregor'un yanı sıra Hayden Christensen'in Anakin Skywalker rolüne geri döneceği belirtiliyor.

 

  • Animasyon dizisi olacak olan The Bad Batch, yine Clone Wars ile Star Wars evrenine tanıtılan, sıradan klonlardan farklı olarak The Bad Batch'in sıra dışı yeteneklere sahip elit klonlarının hikâyelerini anlatacak.

 

  • 10 farklı anime ustasının elinden çıkma kısa animasyonlardan oluşacak olan Star Wars: Visions, Star Wars evrenine anime perspektifini getirecek.

 

  • Star Wars evreninin bir diğer sevilen karakteri Lando Calrissian, solo dizisiyle dönüyor. Dear White People'ın yaratıcısı Justin Simien, dizinin senaryosuna imza atacak.

 

  • Galaksinin karanlık ve gizemli hikâyelerini odağına alacak The Acolyte dizisinin senaryosunu, Russian Doll dizisine imza atan isimlerden Leslye Headland kaleme alacak.

 

  • LucasFilm'in animasyon ve görsel efekt ekibinin imza atacağı A Droid Story'de, yeni bir droid kahramanın yanı sıra sevilen droidler R2-D2 ve C-3PO da yer alacak.

 

  • Jon Chu'nun yöneteceği Willow, Ron Howard imzalı 1988 yapımı aynı isimli filmden esinlenerek diziye uyarlanacak.

Marvel Dizileri:

  • Elizabeth Olsen'in canlandırdığı Wanda Maximoff ve Paul Bettany'nin hayat verdiği Vision'ı, klasik bir sitcomun içerisinde gibi gördüğümüz fakat o dünya içerisinde çatırdamaların başlamasıyla olayların farklı bir yöne evrileceği WandaVision, 15 Ocak 2021'de Disney+'da yayınlanacak. Dizinin fragmanına buradan ulaşabilirsiniz.

 

  • Avengers: Endgame sonrası bayrağı Captain America'dan teslim alan Falcon ile Cap'in dostu Bucky Barnes, nam-ı diğer Winter Soldier'ın maceralarını izleyeceğimiz dizi The Falcon and the Winter Soldier, 19 Mart'ta Disney+'da olacak. Dizinin fragmanına buradan erişebilirsiniz.

 

  • Tom Hiddleston'ın karakterine geri döndüğü Loki dizisi, sevilen karakter Loki'nin Endgame sonrası farklı bir zaman diliminde yaşadıklarını anlatıyor. Merakla beklenen dizi, Mayıs 2021'de Disney+'da yayınlanacak. Dizinin fragmanına buradan ulaşabilirsiniz.

 

  • Marvel Sinematik Evreni içerisinde vuku bulan bazı kritik olayların farklı şekilde geliştiği alternatif evrenleri bir araya getiren animasyon dizisi What If...?'in de 2021 yazında Disney+'da yayınlanması bekleniyor. Dizinin fragmanına buradan ulaşabilirsiniz.

 

  • 2021'in son çeyreğinde Disney+'da yayınlanması planlanan Ms. Marvel, 16 yaşındaki genç Kamala Khan'ın, her zaman özendiği süper kahramanlar gibi özel güçlere sahip olduktan sonra yaşadıklarını anlatacak.

 

  • 2021'in sonunda yayınlanması planlanan bir başka Marvel dizisi ise, Jeremy Renner'ın Hawkeye karakterini odağına alan Hawkeye dizisi. Dizide, Hawkeye'ı, Marvel çizgi romanlarında okçuluğuyla nam salan bir diğer karakter Kate Bishop ile işbirliği içerisinde göreceğiz. Dizide Kate Bishop'a Hailee Steinfeld hayat verecek.

 

  • Tatiana Maslany'nin başrolünde yer alacağı She-Hulk'da, MCU'nun Hulk'ı Mark Ruffalo ve Abomination'a hayat veren Tim Roth da yer alacak.

 

  • Mohamed Diab'ın yöneteceği Moon Knight, birden fazla benliğe sahip bir anti-kahramanın hikâyesini anlatacak.

 

  • Samuel L. Jackson ve Ben Mendelsohn'un başrollerinde yer alacağı Secret Invasion, Captain Marvel'da tanışan Nick Fury ve şekil değiştiren Skrull Talos'un mizah dozu yüksek maceralarını anlatacak.

 

  • Dominique Thorne'un başrolünde yer alacağı Ironheart, Tony Stark'tan bu yana en güçlü zırhlı suite imza atan Riri Williams'ın hikâyesini odağına alacak.

 

  • Don Cheadle'ın başrolünde olacağı Armor Wars, MCU'dan tanıdığımız War Machine'in Tony Stark'ın üstün teknolojisinin yanlış ellere geçmesini engellemeye çalışmasını anlatacak.

 

  • I Am Groot ve Guardians of the Galaxy Holiday Special yapımları da, Marvel evreninden Disney+'da yer alacak diğer projeler.
Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.