David Fincher'ın Citizen Kane'in senaristi Herman Mankiewicz'i anlatacağı yeni filminin başrolünde Gary Oldman yer alacak

2.267 Gösterim
11 Temmuz 2019 10:44
David Fincher'ın Citizen Kane'in senaristi Herman Mankiewicz'i anlatacağı yeni filminin başrolünde Gary Oldman yer alacak

İki kez Oscar adaylığına layık görülmüş David Fincher'ın 1941 yapımlı Citizen Kane filmini kaleme alan Herman J. Mankiewicz'in hikâyesinin anlatılacağı yeni filminin başrolünde Gary Oldman yer alacak.


2014 yapımlı Gone Girl sonrasında dizi projelerine yoğunlaşan David Fincher, Orson Welles'in 1941 yapımlı kült filmi Citizen Kane'in orijinal senaryosunu kaleme alan Herman J. Mankiewicz'in çevresinde gelişen hikâyeyi anlatacak olan Mank için Netflix ile anlaşma imzaladı. Fincher'ın 2003 yılında hayatını kaybeden babası Jack Fincher'ın yazdığı bir senaryoya dayanacak olan filmin spesifik detayları henüz belli olmasa da tüm zamanların en iyi filmlerinden biri sayılan Citizen Kane'in fırtınalı senaryo sürecine ve başarılı bir film olmasına rağmen Akademi'de tek karşılık bulan yanın senaryosu oluşuna yakından değinileceği belirtiliyor.

 

Herman Mankiewicz rolüyle seyirci karşısına 2017 yapımlı Darkest Hour ile ilk Oscar'ına kavuşan Gary Oldman'ın çıkacağı Mank aynı zamanda siyah beyaz formatında çekilecek. Kasım ayında prodüksiyon filmi başlayacak olan filmin Netflix gösterim tarihi ise henüz netleşmedi.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.