Çin'de sinemalar açılmaya başladı: İlk gün toplam $472 bin hasılata erişildi

2.176 Gösterim
20 Temmuz 2020 16:50
Çin'de sinemalar açılmaya başladı: İlk gün toplam $472 bin hasılata erişildi

Çin'de düşük risk taşıdığı belirtilen bölgelerde sinemalar bugün itibarıyla açılmaya başladı. İlk gün toplam hasılat $472 bin olarak gerçekleşti.


Geçen hafta açıklandığı üzere, Çin'in "düşük riskli" olarak belirlenen bölgelerinde sinemalar pazartesi, yani bugünden itibaren seyircilerini tekrardan ağırlamaya başladı. 25 Temmuz'da start verilecek olan ve 320 farklı filmin gösterileceği Şanghay Uluslararası Film Festivali'nin satışa sunulan biletlerinin birkaç saat içerisinde tükenmesi Çin'in sinemaya dönüşü için umut verse de, salonların henüz sadece belli bölgelerde açılmasından ötürü ülke genelinde sinemalarda sakin bir ilk gün geride kaldı.

 

Sinemaların yaklaşık altı ay sonra açıldığı gün vizyona giren yerli yapım A First Farewell, yaklaşık $184 bin hasılatla günü listenin ilk sırasında kapatırken, 2019 yılında gösterime giren Sheep Without A Shepherd $80 bin hasılatla ikinci sırada yer aldı. Listenin ilk onunda yer alan tek yabancı film ise $42 bin hasılatla üçüncü sırada bulunan Pixar animasyonu Coco oldu. Fakat önümüzdeki günlerde Çin yapımı filmlerin yanı sıra Hollywood yapımları da gösterimdeki yerlerini alacak. Dolittle, Bloodshot, Capharnaum, A Dog's Journey gibi filmler 24 Temmuz'da, 1917 ise 31 Temmuz'da gösterimde olacak.

 

Kaynak: Deadline, Variety

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.