Candyman'i çeken Nia DaCosta, Captain Marvel 2'nun yönetmen koltuğunda oturacak

1.801 Gösterim
6 Ağustos 2020 12:50
Candyman'i çeken Nia DaCosta, Captain Marvel 2'nun yönetmen koltuğunda oturacak

Candyman uyarlamasını yöneten Nia DaCosta, Captain Marvel 2'nun yönetmen koltuğunda oturacak isim oldu.


Marvel'ın geç de olsa çektiği ilk kadın süper kahraman merkezli filmi Captain Marvel'ın dünya genelinde $1,13 milyar hasılat elde ederek büyük bir başarı yakalaması, devam filmleri için Marvel ve Disney'in hızlıca hareket etmesine vesile olmuştu. Fakat araya Covid-19 salgını girmesiyle süreç sekteye uğrarken, çalışmalara yeniden hız verildiği belirtiliyor. Deadline'ın haberine göre, Little Woods ve Candyman ile dikkat çeken Nia DaCosta, Brie Larson'ın yeniden Carol Danvers'a hayat vereceği Captain Marvel 2'nun yönetmen koltuğunda oturacak isim olacak.

Henüz bütçesi belli olmasa da, filmin Nia DaCosta tarafından hayata geçirildiğinde bir siyahi kadın sinemacı tarafından çekilmiş en pahalı film olması bekleniyor. Bu anlamda rekor, $115 milyonluk bütçesiyle A Wrinkle in Time'a imza atan Ava DuVernay'e ait.

 

Son yıllarda global olarak kadınların hak mücadelesinin sinemadaki yansımaları ile birlikte, kadın sinemacıları hak ettikleri fırsatları daha fazla yakalarken görmeye başladık. Bu konuda öncü olmanın uzağında kalarak eleştirilere maruz kalsa da Marvel, Black Widow'u Cate Shortland'a, The Eternals'ı ise Chloé Zhao'ya emanet etmişti. 2019 yapımı Captain Marvel'ın ortak yönetmenlerinden biri de Anna Boden idi. Nia DaCosta'nın yöneteceği Captain Marvel 2'nun planlanan vizyon tarihi ise 8 Temmuz 2022.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.