Cahiers du Cinéma'ya göre 2022 yılının en iyi filmleri

1.897 Gösterim
2 Aralık 2022 16:46
Cahiers du Cinéma'ya göre 2022 yılının en iyi filmleri

1950'li yıllardan beri yayınlanmakta olan Cahiers du Cinéma dergisi her yıl olduğu gibi bu yıl da en iyi filmler listesini hazırladı.


2022 yılını bitirmemize bir ay kala birçok eleştirmen, dergi ya da kurumdan yıl sonu listeleri gelmeye başladı. Yılın en iyileri üzerine hazırlanan listelerden bir tanesi de Cahiers du Cinéma dergisine ait. Çıktığı günden bu yana Fransa'nın ünlü sinema eleştirmenleri ve yönetmenlerine ait yazıları bünyesinde barındıran, bir otorite haline gelen Cahiers du Cinéma her yıl sonunda yayınladığı listeyle yılın en iyi filmlerini seçiyor.

 

Okuruna alışılagelmişin dışında bir liste sunan derginin 2022 yılı listesinde 10 film arasından 2 Amerikan filmi Licorice Pizza ve Nope listede ilk üç sırada kendilerine yer buldular. Cahiers du Cinéma dergisine göre 2022 yılının en iyi filmi Albert Serra yönetmenliğindeki Fransız yapımı Pacification oldu.  Bu yılın ödül sezonunda da adından övgüyle bahsettiren, John Waters'ın listesinde 2. sırada olan Jerzy Skolimowski yönetmenliğindeki EO filmi, Cahiers du Cinéma dergisinin listesinde ise 4. basamakta yer aldı.

 

Listenin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

1- Pacification (Albert Serra)

2- Licorice Pizza (Paul Thomas Anderson)

3- Nope (Jordan Peele)

4- EO (Jerzy Skolimowski)

5- Wheel of Fortune and Fantasy (Ryusuke Hamaguchi)

6- Bowling Saturne (Patricia Mazuy)

7- Apollo 10 1/2 (Richard Linklater)

8- Introduction (Hong Sang-soo)

9- Nobody’s Hero (Alain Guiraudie)

10- Qui A Part Nous (Jonas Trueba)

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.