John Waters'a göre 2022'nin en iyi 10 filmi

1.520 Gösterim
2 Aralık 2022 14:23
John Waters'a göre 2022'nin en iyi 10 filmi

2022'nin sonlarına doğru gelirken sinema adına yılın en iyilerinin nabzını tutan yıl sonu listeleri yayınlanmaya başladı.  Kült filmleriyle tanınan yönetmen John Waters, her yıl olduğu gibi kişisel beğenisine göre 2022'nin en iyi filmlerini sıraladı.


Sinema dünyasında kendine has bir yeri olan yönetmen John Waters, bir gelenek hâline getirdiği kendi beğenisine göre yılın en iyi filmleri seçkisinin 2022 edisyonunu paylaştı. Bu yıl da en iyi film listesine, gişelerde "en çok izlenenler" başlığı altında bulunmayan, kendi özel izleyici kitlesine hitap eden, az bilinen ve şaşırtıcı filmler listede kendine yer buldu.

 

2022'de Başka Sinema'nın en çok izlenen filmlerinden biri olan İlgi Manyağı (Sick of Myself) John Waters'ın listesinde yer alırken, tartışmalı korku-gerilim filmi Bruno Reidal: Confessions Of A Murderer da yönetmenin yılın en iyi 10 filmi listesine girdi. 

 

Greg Barker imzalı Taliban üyesi John Walker Lindh hakkındaki Detainee 011 belgeselinin de yer aldığı en iyi 10 film listesine aşağıdan ulaşabilirsiniz. 

1- Peter von Kant (François Ozon)

2- EO (Jerzy Skolimowski)

3- Everything Went Fine (François Ozon)

4- Sick of Myself (Kristoffer Borgli)

5- Bruno Reidal: Confession of a Murderer (Vincent Le Port Petri)

6- Detainee 001 (Greg Barker)

7- Dinner in America (Adam Rehmeier)

8- Will-o’-the-Wisp ( João Pedro Rodrigues)

9- Smoking Causes Coughing (Quentin Dupieux)

10- Bones and All (Luca Guadagnino)

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.