Bridgerton, Netflix'in en çok izlenen dizisi oldu

2.982 Gösterim
28 Ocak 2021 13:30
Bridgerton, Netflix'in en çok izlenen dizisi oldu

Bridgerton, ilk bir ayında 82 milyon abone tarafından izlenerek Netflix orijinal dizileri arasında ilk bir ayında en çok izlenen yapım oldu. Daha önce bu alanda, ilk bir ayında 76 milyon abone tarafından izlenen The Witcher zirvede yer alıyordu.


Netflix, 2021'in ilk günlerinde yaptığı açıklama ile Noel'de yayınlanmaya başlayan yeni dizisi Bridgerton'ın, yayındaki ilk bir ayını tamamladığında 63 milyon abone tarafından izlenmiş olmasını öngördüklerini belirtmişti. Bu bir aylık süreçte popülerliğini koruyan ve hatta performansını daha da arttıran Bridgerton, öngörülerin üzerine çıkarak ilk bir ayında 82 milyon abone tarafından izlendi ve ilk bir ayında 76 milyon kullanıcı tarafından izlenen The Witcher'ı geride bırakarak en çok izlenen orijinal Netflix dizisi oldu. Bu başarısının yanı sıra dizinin geçtiğimiz günlerde Netflix'ten ikinci sezon onayını aldığını belirtelim.

 

Netflix'in izlenme ölçüm kriterlerini hatırlatmak gerekirse: Netflix, 2019 öncesinde, bir yapımın en az %70'i izlenmiş olduğunda onu "bir" izlenme olarak sayarken, 2019 sonrası ise iki dakika üzerindeki her izleme deneyimini "bir" izleme olarak kayıt altına alıyor. Dolayısıyla bu yeni ölçüm metoduna göre izlenme sayıları 2019 öncesi ölçümlere göre %35 civarında daha yüksek çıkıyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.