Bridgerton, Netflix'in en çok izlenen dizilerinden biri olma yolunda ilerliyor

1.761 Gösterim
5 Ocak 2021 15:13
Bridgerton, Netflix'in en çok izlenen dizilerinden biri olma yolunda ilerliyor

Netflix, Noel gününde yayınlanan dizisi Bridgerton'ın ilk dört haftalık yayın sürecini tamamladığında 63 milyon abone tarafından izlenmiş olacağının öngörüldüğünü açıkladı.


Grey's Anatomy, Scandal ve How to Get Away with Murder gibi dizilere imza atan Shonda Rhimes'ın Shondaland yapım şirketinin Netflix ile anlaşması gereği yayınlanan içeriklerinden biri olan Bridgerton, Netflix'in öngörülerine göre platformun en çok izlenen orijinal içeriklerinden biri olma yolunda ilerliyor.

 

Netflix'in açıklamasına göre, 25 Aralık'tan itibaren platform üzerinden izlenebilen dizinin, ilk dört haftalık yayın periyodunu geride bıraktığında 63 milyon abone tarafından izlenmiş olması bekleniyor. Dizi bu öngörüleri karşılarsa ilk dört haftalık performanslar bazında tüm zamanların en çok izlenen dördüncü Netflix orijinal dizisi olacak. Fakat bu noktada Netflix'in izlenme ölçüm kriterlerini hatırlatmak gerekiyor. Netflix, 2019 öncesinde, bir yapımın en az %70'i izlenmiş olduğunda onu "bir" izlenme olarak sayarken, 2019 sonrası ise iki dakika üzerindeki her izleme deneyimini "bir" izleme olarak kayıt altına alıyor. Dolayısıyla bu yeni ölçüm metoduna göre izlenme sayıları 2019 öncesi ölçümlere göre %35 civarında daha yüksek çıkıyor.

 

Netflix ayrıca, Bridgerton'ın gösterilmeye başlandığı 25 Aralık'ı takip eden haftanın, platform üzerinde en çok toplam izlenmeye ulaşılan hafta olduğunu, Aralık 2020'nin ise bu anlamda ay rekorunu kırdığını açıkladı.

 

Bridgerton, Netflix'te şimdiye kadar 76 farklı ülkede Netflix'in Top 10 listesinin bir numarasına yerleşmeyi başardı. Netflix'in açıkladığı sayılara göre, ilk dört haftasında en çok izlenen Netflix orijinal dizisi ise 76 milyon abone ile The Witcher.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.