Box Office Türkiye: Sinema salonlarının açılışı erteleniyor mu?

3.459 Gösterim
29 Haziran 2020 14:45
Box Office Türkiye: Sinema salonlarının açılışı erteleniyor mu?

Temmuz ayı içerisinde yeniden faaliyete geçmesi beklenen sinemaların açılışlarını ağustos ayına erteleyebileceği konuşuluyor.


Bu ay içerisinde yayımlanan genelgeyle sinemaların 1 Temmuz'dan itibaren açılabileceği duyurulsa da mevcut koşullar, gerekli hazırlıkların tamamlanması, vizyon takviminin güncel durumu gibi sebeplerle birçok sinemanın açılış planlarını 17 Temmuz ve sonrasına yaptığı konuşulmuştu. Sinema gruplarının sonradan sosyal medya hesaplarından duyurdukları tarihler de bu konuşulanları onaylar nitelikteydi. 

 

Dünya genelinde sinemaların yeniden açılma sürecinin miladı olması beklenen Tenet'in önce 31 Temmuz'a, sonrasındaysa 12 Ağustos'a ertelenmesi, bu hamlenin karşılığında Disney'in 24 Temmuz'da vizyona girmeyi planladığı Mulan21 Ağustos'a alması, sinema işletmecilerini salonlarını yeniden açmak için belirledikleri tarihlere tekrardan göz atmaya sevk etmiş gibi duruyor. Zira temmuz ayı içerisinde açılması beklenen sinemaların, kapılarını seyirciye yeniden açmak için ağustos ayını bekleyebilecekleri konuşuluyor. Yeniden açılış için hedeflenen tarihin ise Kurban Bayramı sonrasına denk gelen 7 Ağustos tarihi olabileceği belirtiliyor.

 

Çarşamba gününden itibaren salonların açılmasının önünde bir engel bulunmazken, son gelen detaylara göre 3 Temmuz Cuma gününden itibaren kapılarını açması beklenen salon sayısı 30-40 olarak gösteriliyor. Başta büyük sinema grupları olmak üzere sinema işletmecilerinin yeniden açılış için önümüzdeki günlerde kararlarını netleştirmesi bekleniyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.