Box Office Türkiye Özel: Roland Emmerich'in $150 milyon bütçeli yeni filmi Moonfall'un Türkiye hakları Cannes'da alındı

6.387 Gösterim
25 Mayıs 2019 13:10
Box Office Türkiye Özel: Roland Emmerich'in $150 milyon bütçeli yeni filmi Moonfall'un Türkiye hakları Cannes'da alındı

Roland Emmerich'in 2016 yılından beri üzerinde çalıştığı yeni filmi Moonfall'un Türkiye hakları Cannes Film Festivali'nde BG Film tarafından alındı.


Kurtuluş Günü (Independence Day), Godzilla, Vatansever (The Patriot), Yarından Sonra (The Day After Tomorrow), 2012 ve Anonymous gibi filmlere imza atan Roland Emmerich, 2016 yılından beri üzerinde çalıştığı ve stüdyo filmi olmamasına rağmen $150 milyon gibi mega bir bütçeye sahip yeni filmi Moonfall ile Cannes Film Festivali'ne katılmıştı. Festivalde hayli ilgi gören ve Almanya, İsviçre başta olmak üzere birçok ülkeye ön satışı gerçekleşen Moonfall'un Türkiye hakları da BG Film tarafından satın alındı.

2020 yılının ilk çeyreğinde çekimlerine başlanması planlanan ve senaryosunda Emmerich ile birlikte Harald Kloser ve Spenser Cohen'in imzası bulunan Moonfall, yüzeyine bir asteroid çarpması sonucu yörüngesinden çıkan Ay'ın, Dünya'ya çarpmak üzere yeni bir rotaya girmesiyle gelişen olayları konu edinecek. Cannes'da yaptığı sunumda, Ay'ın yörüngesinden çıkıp Dünya'ya yaklaşmasının çarpıcı sonuçlarının filmde seyirciyi hayli etkileyeceğinden bahseden ve senaryo aşamasında NASA ekiplerinden de destek alan Emmerich, Moonfall'un 2012 ile Independence Day'in bir hibriti gibi olduğunu ve kendi filmografisinden zevk alan sinemaseverlerin Moonfall'dan da memenun kalacaklarını belirtti. Yönetmenin çekimlerini tamamladığı bir diğer filmi Midway ise ABD'de 8 Kasım 2019 tarihinde gösterime girecek.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.