Box Office ABD: Sessiz Bir Yer 2, $48,4 milyonla pandemi sonrası dönemin en iyi açılışına imza attı

2.811 Gösterim
31 Mayıs 2021 11:30
Box Office ABD: Sessiz Bir Yer 2, $48,4 milyonla pandemi sonrası dönemin en iyi açılışına imza attı

Pandemi sebebiyle planlanandan bir yılı aşkın bir süre sonra seyirciyle buluşan Sessiz Bir Yer 2 (A Quiet Place Part II), $48,4 milyon hasılatı bulan açılış performansıyla ABD'de sinemaların dönüşünü müjdeledi.


ABD'de aşı uygulamalarında atılan büyük adımlar sonucu, salonlar birer birer açılmaya başlamış, belli kontenjan sınırlamalarıyla da olsa ülke genelindeki sinemaların yaklaşık dörtte üçü kapılarını yeniden seyirciye açmıştı. $32 milyon hasılatla açılışını gerçekleştiren Godzilla vs Kong ile başlayan salonlarda normalleşme dönemi, Sessiz Bir Yer 2 (A Quiet Place Part II)'in vizyondaki ilk üç gününde $48,4 milyon hasılata ulaşmasıyla taçlandı.

 

İlk hafta sonunda elde ettiği $48,4 milyonla pandemi sonrası dönemin en iyi açılış performansına imza atan Sessiz Bir Yer 2'nin, ABD'de Anma Günü olarak geçen 31 Mayıs da dahil edildiğinde dört günde toplam $58 milyon hasılata ulaşması bekleniyor. 2018'de beklentilerin üstünde bir açılış performansı sergileyen ilk film, vizyondaki ilk hafta sonunda $50 milyon hasılata ulaşmıştı. Pandemi patlak vermeden önce Mart 2020'de gösterimi planlanan ikinci filmin ise, o dönem yapılan öngörülerde ilk hafta sonunda $60 milyon civarı bir hasılat elde edebileceği tahmin ediliyordu. Sadece bu bile, filmin şu an pandemi şartlarında elde ettiği açılış miktarının nasıl bir başarı olduğunu bizlere gösteriyor.

 

Sessiz Bir Yer 2 sadece sinemalarda gösterime girse de, Warner Bros.'un izini takip eden Disney'in, sinemalarla eş zamanlı olarak kendi platformu Disney+'ta ekstra bir ücret karşılığı gösterime soktuğu Cruella ise $21,3 milyonla açılışını ikinci basamakta gerçekleştirdi. Emma Stone'un başrolünde yer aldığı filmin, gişede dişli bir rakibin varlığı ve dijital olarak erişilebilir olması gibi faktörlere rağmen $20 milyon bandının üstünde bir açılış performansı sergilemesi, ABD'de seyircinin salonlara dönüş konusundaki arzusunu gösteriyor. Filmin Anma Günü'nün de dahil edildiği dört günlük açılış hasılat toplamının $26,5 milyon olması bekleniyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.