Box Office ABD: Güzel ve Çirkin rekorlarla geldi

4.827 Gösterim
20 Mart 2017 15:30
Box Office ABD: Güzel ve Çirkin rekorlarla geldi

Disney'in klasikleşmiş animasyondan uyarladığı Güzel ve Çirkin (Beauty and the Beast), $170 milyonluk devasa açılışıyla tüm zamanların yedinci en iyi açılışını gerçekleştirmiş oldu.


Emma Watson'ın başrolünde yer aldığı, Disney'in klasikleşmiş animasyonları canlı çekim olarak yeniden sinemaya uyarladığı serisinin yeni halkası Güzel ve Çirkin, görkemli bir açılışa imza attı. Kuzey Amerika'da üç günde tahmini $170 milyon hasılat elde eden film, tüm zamanların yedinci en iyi açılışını gerçekleştirdi. Mart ayının ve bahar mevsiminin (Her iki alanda da önceki rekor Batman v Superman: Adaletin Şafağı'na aitti) en iyi açılışına imza atan film, PG sınıflandırmasına (Ülkemizdeki karşılığı 13A diyebiliriz) sahip filmler arasında da tüm zamanların en iyi açılışını gerçekleştirmiş oldu (Bu alanda önceki rekor da Kayıp Balık Dori'nindi).

Dünya genelinde şimdiden $350 milyona ulaşan Güzel ve Çirkin takip eden film ise bir önceki hafta sonunun lideri Kong: Kafatası Adası (Kong: Skull Island) oldu. King Kong'un yeni macerası yaklaşık $28 milyonla ikinci sırada yer alırken, vizyondaki üçüncü hafta sonunu geride bırakan Logan Box Office ABD'nin üçüncü sırasında yer aldı. Gişenin önemli sürprizlerinden birini gerçekleştiren Get Out, hafta sonunda kendine dördüncü sıradan kendine yer bulurken, The Shack listenin beşinci sırasında yer alan yapım oldu.

 

Kült yapım Trainspotting'in devam filmi T2 Trainspotting ve Terrence Malick'in yeni filmi Song to Song, ABD'de sınırlı gösterim şansı yakaladılar. T2 Trainspotting, salon başına $36 binlik hasılatıyla önemli bir başarı yakalarken, Song to Song dört salonda toplam $53,945 gişeye ulaşabildi.

Box Office ABD (17 - 19 Mart 2017)

  1. Güzel ve Çirkin - $170 milyon (~17,2 milyon seyirci)
  2. Kong: Kafatası Adası - $28,85 milyon (~3,25 milyon seyirci)
  3. Logan - $17,5 milyon (~2 milyon seyirci)
  4. Get Out - $13,3 milyon (~1,6 milyon seyirci)
  5. The Shack - $6,13 milyon (~750 bin seyirci)
Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.