Box Office ABD: Frozen II, ikinci hafta sonunda rekorlarına yenilerini ekledi!

3.520 Gösterim
2 Aralık 2019 13:15
Box Office ABD: Frozen II, ikinci hafta sonunda rekorlarına yenilerini ekledi!

Vizyona ihtişamlı gişe sonuçlarıyla giren Karlar Ülkesi II (Frozen II), ABD'de Şükran Günü tatiliyle birleşen hafta sonunda bu performansını sürdürdü.


Frozen II, Şükran Günü tatiliye birlikte beş güne uzayan hafta sonunda, açılış performansını sürdürdü ve yeniden Box Office ABD'nin zirvesinde yer aldı. Şükran Günü tatilinin dahil edildiği beş günde $123,7 milyon, hafta sonunda ise $85,25 milyon elde ederek iki kategoride de Şükran Günü periyodu hasılat rekorlarını kırdı. Film bu performansıyle birlikte, dünya genelinde sadece on iki günde $738,57 milyon hasılata ulaşmayı başardı.

 

Şükran Günü tatilinden yararlanan sadece Frozen II olmadı. Rian Johnson'ın yazıp yönettiği ve birbirinden ünlü isimlerden oluşan geniş oyuncu kadrosuyla dikkat çeken Knives Out da tatilin kazananlarından oldu. Prömiyerinin gerçekleştirildiği Toronto'da övgülere mazhar olan ve yakın dönemin en başarılı polisiye yapımlarından biri olarak gösterilen Knives Out, hafta sonunda $27 milyon, beş günlük tatil periyodunda ise $41,7 milyon elde ederek listeye ikinci sırada giriş yaptı.

 

Gösterimdeki üçüncü hafta sonunu geride bırakan Asfaltın Kralları (Ford v Ferrari), bir önceki hafta sonuna göre düşüş oranını sadece 16% civarında tutarak hafta sonunda $13,22 milyon elde etti ve listenin üçüncü sırasında yer aldı. Tom Hanks'in başrolünde yer aldığı Mahallede Güzel Bir Gün (A Beautiful Day in the Neighborhood), ikinci hafta sonunda $11,8 milyon dördüncü sırada kendine yer bulurken, haftanın yenilerinden Queen & Slim de beklentileri aşarak üç günde $11,7 milyonla beşinci sırada yer alan yapım oldu.

Box Office ABD (29 Kasım - 01 Aralık 2019)

  1. Karlar Ülkesi II - $85,25 milyon (~8 milyon seyirci)
  2. Knives Out - $27 milyon (~2,5 milyon seyirci)
  3. Asfaltın Kralları - $13,22 milyon (~1,35 milyon seyirci)
  4. Mahallede Güzel Bir Gün - $11,8 milyon (~1,15 milyon seyirci)
  5. Queen & Slim - $11,7 milyon (~1,1 milyon seyirci)
Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.