Black Panther'in yönetmeni Ryan Coogler, tümü kadın karakterlerden oluşan bir Wakanda filmine sıcak bakıyor

3.021 Gösterim
11 Mayıs 2018 10:50
Black Panther'in yönetmeni Ryan Coogler, tümü kadın karakterlerden oluşan bir Wakanda filmine sıcak bakıyor

Şubat ayında vizyona giren Black Panther, bugün dünya genelinde $1 milyarı geride bırakan bir gişe hasılatının yanında Marvel Sinematik Evreni'nin en başarılı filmlerinden birine imza atmıştı.


Hikâye akışının yanında yan karakterlerini de yabana atmayan çizgisiyle seyircinin büyük beğenisini toplayan Black Panther'in yönetmeni Ryan Coogler, 71. Cannes Film Festivali'nde verdiği bir demeçte tümü kadın karakterlerden oluşun bir Black Panther spin-off'una sıcak baktığını açıkladı.

 

Black Panther'in çekimlerinin devam ettiği dönemde Nakia, Okoye ve Shuri gibi yan karakter olarak filmde yer alan kadın karakterlerin, hikâyenin gidişatındaki büyük etkisi ve yer yer T'Challa'yı solda sıfır bırakan sahneleriyle yönetmen Ryan Coogler'da farklı bir hissiyat uyandırmış ve kendi tabiriyle bunu "Filmin bu bölümleri sizde taze ve yeni bir şey izliyormuşsunuz gibi hissettiriyor" diyerek açıklamıştı. Bu sahnelerin heyecanından bahseden Coogler; beraber çalıştığı Lupita Nyong'o, Letitia Wright ve Danai Gurira gibi isimlerin başarılı oyunculukları sayesinde hayat verdikleri karakterleri ayrı bir filme taşıyabileceklerini ve hepsinin bir arada olduğu bir filmi izlemek istediğini belirtti.

Verdiği demeçte, tümü kadın karakterlerden oluşan bir Black Panther filmi için "Çizgi romanda yapmışlardı. Böyle bir fırsat gelirse şahane olurdu," diyen Ryan Coogler, Shuri'nin Black Panther mirasını T'Challa'dan alarak devam ettirdiği çizgi romandan bahsederek bu fikre oldukça sıcak baktığını belirtti. Son dönemde kadın karakterlerin solo filmlerine yönelik çizgisini geliştirmeye çalışan Marvel Sinematik Evreni'ni göz önünde bulundurduğumuzda gelecekte tümü kadınlardan oluşan bir Wakanda filmi oldukça olası görünüyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.