Benedict Cumberbatch, yeni dizisi How To Stop Time'da 500 yaşındaki bir tarih öğretmenine hayat verecek

6.580 Gösterim
18 Nisan 2023 15:35
Benedict Cumberbatch, yeni dizisi How To Stop Time'da 500 yaşındaki bir tarih öğretmenine hayat verecek

Matt Haig'in kitabından uyarlanan How to Stop Time dizisinin başrolünde ünlü oyuncu Benedict Cumberbatch yer alacak. 1500'lü yıllarda doğan bir tarih öğretmeninin hikâyesinin anlatıldığı dizinin yayın tarihi belli olmasa da çekimlerin 2024'te başlaması bekleniyor.


Benedict Cumberbatch, Matt Haig'in aynı adlı romanından uyarlan How to Stop Time dizisinin başrolünde olacak. Studiocanal imzasıyla ortaya çıkacak projenin yaratıcı ekibinde, kitabı diziye uyarlayacak olan yazar D. C. Moore ve Oscar adaylı, BAFTA ödüllü Köstebek (Tinker, Tailor, Soldier, Spy) filminin yönetmeni Tomas Alfredson yer alıyor.

 

Cumberbatch'in 500 yıldan fazla hayatta olan bir adamı canlandıracağı dizide, anageria adlı yavaş yaşlanma hastalığına sahip, 40'lı yaşlarında görünse de aslında 1500'lerden gelen bir tarih öğretmeninin hikâyesi anlatılıyor. Kendisi gibi olan başka hastalarla da bir araya gelerek karanlık bir grup oluşturan öğretmen, asla yapmayacağına yemin etmiş olsa da sıradan bir kadına aşık olur ve işler kontrol edilemez bir noktaya gider.

 

Diziyle ilgili Studiocanal CEO'su Anna Marsh ve Cumberbatch'ten de açıklamalar geldi. Marsh; "bir yuvaya dokunan birçok temanın olduğu dizide Benedict'in rol için mükemmel bir isim olduğunu hayal edebilirsiniz." derken Cumberbatch ise:

 

"Eşsiz tarzıyla Matt, bir kez daha insan olmanın, bir hayatı yaşamanın -ki bu durumda oldukça uzun bir hayat- ne demek olduğunu dokunaklı, içgörü, mizah ve ilham ile keşfediyor." açıklamasında bulundu.

 

Henüz yayın tarihi belli olmasa da çekimlerin 2024 yılında başlanması beklenen How to Stop Time, Cumberbatch'in 2018'de yayınlanan mini dizi Patrick Melrose'dan bu yana yaptığı ilk büyük dizi çalışması olacak.

 

Kaynak: The Playlist

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.