Asghar Farhadi imzalı Elly Hakkında, Türkiye'de ilk kez gösterime giriyor

2.999 Gösterim
21 Eylül 2017 16:15
Asghar Farhadi imzalı Elly Hakkında, Türkiye'de ilk kez gösterime giriyor

Oscar ödüllü İranlı sinemacı Asghar Farhadi'nin 2009 yılında çektiği Elly Hakkında (Darbareye Elly), 22 Eylül'de Türkiye'de ilk kez gösterime giriyor.


Yakın dönemde yönettiği Bir Ayrılık ve Satıcı filmleri Yabancı Dilde En İyi Film Oscar ödülüne uzanan, günümüz İran sinemasının önemli isimlerinden Asghar Farhadi'nin, bir başka övgüyle karşılanan filmi Elly Hakkında Türkiye'de ilk kez gösterime giriyor.

Farhadi'nin 2009 yılında çektiği, Golshifteh Farahani'nin başrolünde yer aldığı Elly Hakkında'nın konusu şöyle:

 

"Yıllardır Almanya’da yaşayan Ahmet tekrar İran’a dönünce eski dostları, kutlamak için Hazar Gölü’nün kıyısında bir tatil yapmaya karar verirler. Bu üç günlük kaçamağı planlayan Sepideh, herkesten habersiz kızının anaokulu öğretmeni Elly’yi de davet eder. Çünkü bu genç ve güzel kadını, Almanya’da geriye mutsuz bir evlilik bırakan Ahmet ile tanıştırmak istiyordur.

Tatilin ilk günü, eski dostların kahkahaları eşliğinde su gibi akıp geçer. Fakat bir sonraki gün bu coşkulu atmosfer, kara bulutların gölgesinde kalır: Elly, ansızın ortadan kaybolur. Genç kadın, geriye sadece çantasıyla beraber cevapsız sorular bırakır. Ahmet ve arkadaşları Elly’yi bulmaya çalışırken beklediklerinden çok daha fazlasını bulacaklardır. Sırlar ve yalanlar su yüzüne çıkmaya başladığında ise kimse, gerçeklerle yüzleşmeye hazır olmayacaktır."

 

22 Eylül'den itibaren CGV Arthouse salonlarında gösterilecek olan filmin fragmanına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.