Alejandro González Iñárritu, 20. yıl dönümü vesilesiyle Amores perros'u restore ediyor

2.440 Gösterim
14 Mayıs 2020 18:26
Alejandro González Iñárritu, 20. yıl dönümü vesilesiyle Amores perros'u restore ediyor

Alejandro González Iñárritu, kendisine dünya çapında tanınırlık getiren filmi Amores perros'un, 20. yıl dönümü vesilesiyle restorasyonu ile ilgili çalışmalarda bulunduğunu açıkladı.


2015 yapımı The Revenant sonrası henüz bir uzun metraj çalışmasına başlamayan Meksikalı sinemacı Alejandro González Iñárritu, bu kez hâlihazırda kendi filmografisinde yer alan filmlerden yeni bir proje çıkarmışa benziyor.

 

Indiewire'ın haberine göre, Iñárritu son birkaç aydır ilk uzun metraj filmi olan Amores perros'un restorasyonu ile meşgul. Cannes'daki prömiyeriyle birlikte sinemanın gündemine oturan ve Oscar'da Yabancı Dilde En İyi Film kategorisinde aday gösterilen yapım, yönetmene de ileride iki yönetmenlik Oscarı kazandıracak bir kariyerin kapılarını aralamıştı. Iñárritu, 20. yıl dönümü nedeniyle restore ettiği Amores perros'un bu yeni hâlinin ilk kez ekim ayında Morelia Film Festivali'nde belirtiyor. Filmin restore edilmiş versiyonu, aralık ayında ise geniş bir halk katılımıyla Mexico City'deki Zocalo Meydanı'nda gösterilecek.

 

Gael García Bernal'in başrolünde yer aldığı, birçok kesişen hikâyenin yer aldığı film, yönetmenin 21 Grams ve Babel filmleriyle devam ettirdiği Ölüm Üçlemesinin ilk halkası olmuştu.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.