Afife Jale'nin hikâyesinin anlatılacağı filmin başrolü için Serenay Sarıkaya ve Özge Özpirinçci'nin isimleri geçiyor

3.906 Gösterim
13 Temmuz 2020 15:45
Afife Jale'nin hikâyesinin anlatılacağı filmin başrolü için Serenay Sarıkaya ve Özge Özpirinçci'nin isimleri geçiyor

İlk müslüman Türk kadın oyuncu olarak tiyatro tarihine ismini yazdıran Afife Jale'nin hikâyesinin anlatılacağı filmde, Afife Jale'ye hayat vermesi için Serenay Sarıkaya ve Özge Özpirinçci gibi oyuncuların isimleri geçiyor.


1919 yılında Yamalar adlı oyunda sahneye çıkarak o dönem yürürlükte olan müslüman Türk kadınlarının sahne yasağını kıran ve bir ilke imza atarak öncü olan Afife Jale'nin hayatını sinemaya uyarlanıyor. Emir Khalilzadeh'in yönetmenliğini üstleneceği filmin 21 Şubat 2021 tarihinde gösterimde olması planlanıyor. Bu yaz sonu itibarıyla çekimlerine başlanması planlanan filmin hazırlıkları sürerken, Afife Jale'yi canlandıracak oyuncu için arayışlar devam ediyor.

 

Sabah'ın Funda Karayel imzalı haberine göre, hayatı boyunca pek çok zorluğa göğüs germek zorunda kalmış olan Afife Jale'yi canlandırması için Serenay Sarıkaya ve Özge Özpirinçci'nin isimleri öne çıkıyor. Oyuncu kadrosunda Mert Fırat, Aslı Bekiroğlu, Selim Bayraktar, İdil Fırat, Ulviye Karaca gibi isimlerin yer aldığı Afife filminin başrolünün kısa bir süre içerisinde belirlenmesi bekleniyor. Daha önce 1987 yılında Şahin Kaygun'un yönettiği filmde Afife Jale'ye Müjde Ar hayat vermişti.

 

Özge Özpirinçci son olarak bu yıl gösterime giren Biz Böyleyiz ve Karakomik Filmler 2 filmlerinde yer alırken, Serenay Sarıkaya önümüzdeki dönemde vizyona girecek olan Bergen filminde ünlü sanatçıya hayat verecek.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.