76. Venedik Film Festivali'nin jüri başkanı usta sinemacı Lucrecia Martel olacak!

1.694 Gösterim
25 Haziran 2019 14:22
76. Venedik Film Festivali'nin jüri başkanı usta sinemacı Lucrecia Martel olacak!

Usta sinemacı Lucrecia Martel'in, bu yıl 76'.sı düzenlenecek olan Venedik Film Festivali'nde jüri başkanlığını üstleneceği açıklandı.


Geçen yıl içerisinde 75'.si düzenlenen ve Guillermo Del Toro'nun jüri başkanlığında gerçekleşen Venedik Film Festivali'nde Altın Aslan ödülü, bir başka Meksikalı usta sinemacı Alfonso Cuarón'un Roma filmine gitmişti. Bu yıl 28 Ağustos - 7 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalin jüri başkanlığını ise günümüzün usta sinemacılarından Lucrecia Martel'in üstleneceği açıklandı.

 

Festival direktörü Alberto Barbera'nın, son 20 yılda çektiği 4 uzun metraj kurmaca ve birçok kısa filmle dünya genelinde sinema dünyasında kendine has bir yer edindiğini belirttiği Lucrecia Martel, son olarak yönettiği Zama filmiyle birçoklarının 2017 yılının en iyi filmleri listelerinde başı çekmişti. La Ciénaga, La Nina Santa, La Mujer sin Cabeza gibi filmlerin yönetmeni, şu anda Chocobar isimli bir belgesel üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Martel'in jüri başkanlığını üstleneceği 76. Venedik Film Festivali'nde, Julie Andrews ve Pedro Almodovar'a Yaşam Boyu Başarı Ödülü takdim edilecek.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.