74. Cannes Film Festivali'nin jürisi belli oldu

2.613 Gösterim
24 Haziran 2021 15:23
74. Cannes Film Festivali'nin jürisi belli oldu

Bu yıl 74.'sü düzenlenecek olan Cannes Film Festivali'nin jürisi belli oldu. Spike Lee'nin başkanlık edeceği ve festival tarihinde ilk kez beş kadının yer alacağı jüride Maggie Gyllenhaal, Mélanie Laurent, Mati Diop, Jessica Hausner, Mylene Farmer, Tahar Rahim, Song Kang-ho ve Kleber Mendonça Filho yer alacak.


6-17 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan Cannes Film Festivali'nde ana jüri belli oldu. Geçen yıl festivalin jüri başkanı olarak seçilen fakat pandemi sebebiyle festivalin fiziki gösterimlerinin iptal edilmesinden dolayı bu görevi bu yıl üstlenecek olan Spike Lee, Cannes tarihinin ilk siyah jüri başkanı olacak. Jürinin netleşmesiyle Cannes tarihine geçecek bir başka daha gelişme olmuş oldu. Cannes tarihinde ilk kez sekiz kişilik jürinin beşi kadınlardan oluştu.

 

Oyunculuğunun yanı sıra kendilerini yapımcı ve yönetmen olarak da gösteren Maggie Gyllenhaal ile Mélanie Laurent, 2019 yapımı Atlantique filmiyle Cannes'da Jüri Büyük Ödülü'ne layık görülen genç sinemacı Mati Diop, son filmi Little Joe başta olmak üzere birçok filmiyle Cannes'da yarışan Jessica Hausner ve Fransız şarkıcı Mylene Farmer, jüride yer alan kadınlar oldular. Jürinin geri kalanını ise Tahar Rahim, Song Kang-ho ve Kleber Mendonça Filho gibi isimler oluşturuyor.

 

Leos Carax'ın yeni filmi Annette ile 74. Cannes Film Festivali'nin açılışı gerçekleştirilecek.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.