7 özel performansı ile Tom Hanks

3.971 Gösterim
3 Mart 2023 15:20
7 özel performansı ile Tom Hanks

Tom Hanks'in başrolünde yer aldığı Hayata Röveşata Çeken Adam'ın (A Man Called Otto) vizyona girmesi vesilesiyle ünlü oyuncunun kariyerindeki özel performansları hatırlayalım.


Big (1988)

Penny Marshall'ın yönetmenliğini üstlendiği, bir dilek makinesine büyümek isteğini dileyen Josh'ın bu dileğinin gerçekleşmesiyle gelişen olayları anlatan 1988 yapımı Big filmi, Tom Hanks'in ilk büyük çıkışını yaptığı film olmakla birlikte ünlü oyuncunun ilk Oscar adaylığına uzandığı yapım olmuştu.

A League of Their Own (1992)

Big filminde olduğu gibi Penny Marshall'ın yönettiği A League of Their Own, kadınlardan oluşan beyzbol takımına dahil olan iki kız kardeşi anlatıyor. Tom Hanks ise bu takıma koçluk yapan eski oyuncu Jimmy Dugan'a hayat veriyor.

 

Forrest Gump (1994)

1994 yılına gelindiğinde, Tom Hanks artık Oscar ödülüne uzanmış bir oyuncu olmuştu. Ünlü oyuncunun Philadelphia filmiyle En İyi Erkek Oyuncu Oscar ödülüne uzandığı 1994 yılında gösterime giren Forrest Gump, Tom Hanks'in kariyerini tanımlayan yapımlardan biri olmuş ve ünlü oyuncuya üst üste ikinci kez En İyi Erkek Oyuncu Oscarı'na uzanmıştı.

 

Saving Private Ryan (1998)

Steven Spielberg'in klasikleşen savaş filmi Saving Private Ryan, Normandiya Çıkarması'ndaki bir erin kurtarılması için görevlendirilen bir timin hikâyesini anlatıyor. Tom Hanks, bu timin lideri olarak kariyerinin öne çıkan performanslarından birini sergiliyor. Hanks, bu rolüyle de En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde Oscar adaylığına layık görülmüştü.

 

Cast Away (2000)

Robert Zemeckis'in yönettiği Cast Away, uçağının düştüğü ıssız bir adada mahsur kalan bir adamın yaşadıklarını anlatıyor. Büyük oranda Tom Hanks'in performansına sırtını yaslayan film vesilesiyle ünlü oyuncu Oscar'da beşinci adaylığına uzanmıştı.

 

Catch Me If You Can (2002)

Steven Spielberg ile Tom Hanks'i bir kez daha bir araya getiren Catch Me If You Can, Leonardo DiCaprio'nun canlandırdığı dolandırıcı Frank Abagnale Jr. ile onun peşine düşen FBI ajanının hikâyesine odaklanıyor.

 

The Terminal (2004)

Tom Hanks ile Steven Spielberg'i üçüncü kez bir araya getiren The Terminal, JFK havaalanında bir anda vatansız kalarak bürokratik engellerle hayatını orada geçirmeye çalışan bir adamın hikâyesini anlatıyor.

 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.