42. İstanbul Film Festivali başladı

8.817 Gösterim
7 Nisan 2023 12:40
42. İstanbul Film Festivali başladı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın düzenlediği 42. İstanbul Film Festivali 6 Nisan Perşembe akşamı Süreyya Operası'nda yapılan açılış töreniyle başladı. Festival 12 gün boyunca dünya sinemasının en yeni örneklerini, usta yönetmenlerin son filmlerini, yeni keşifleri ve kült yapımları sinemaseverlerle buluşturacak.


42. İstanbul Film Festivali'nin açılışı, Ali İhsan Varol'un sunuculuğuyla 6 Nisan Perşembe akşamı Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda gerçekleşti. Festivalin açılış töreninde Sinema Onur Ödülleri’nin yanı sıra festivalin gerçekleştirilmesine katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketleri takdim edildi.  

 

Festivalin ilk Sinema Onur Ödülü benzersiz karakterler yaratan, sinema ve tiyatronun yanı sıra ekranlarda da başarısını sürdüren Kayhan Yıldızoğlu’na sunuldu. ikinci Sinema Onur Ödülü ise tiyatro sahnelerinin yanı sıra sinema ve dizilerdeki performansları ile sanat dünyasına katkısı 50 yılı aşkın süredir devam eden Nevra Serezli’ye sunuldu. 

 

Tören gecesine katılamayan Yıldızoğlu’nun ödülünü torunu Zeynep Aybar’a İstanbul Film Festivali direktörü Kerem Ayan, Nevra Serezli'nin ödülünü ise usta oyuncu Metin Akpınar takdim etti. 

 

Törende, İstanbul Film Festivali Uluslararası Yarışma filmlerinin ardından Altın Lale Ödülü için Ulusal Yarışma kategorisinde yarışacak 11 film, Seyfi Teoman anısına verilecek En İyi İlk Film Ödülü için yarışacak 4 film, Ulusal Belgesel ve Ulusal Kısa Film kategorilerindeki filmler tanıtıldı. Törende ayrıca Nespresso Genç Jüri’nin belirleyeceği Genç Ustalar Ödülü’ne aday filmler de gösterildi.

Festivalle ilgili detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.