27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj Film kategorisinde yarışacak filmler belli oldu

2.071 Gösterim
3 Eylül 2020 13:38
27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj Film kategorisinde yarışacak filmler belli oldu

14-20 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film kategorisinde yarışacak filmler belli oldu.


14-20 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde; Anıl Gelberi’nin yönettiği “Plaza”, Barış Hancıoğulları’nın yönettiği “Yeniden Leyla”, Ercan Kesal’ın yönettiği “Nasipse Adayız”, Fatih Özcan’ın yönettiği “Mavzer”, Faysal Soysal’ın yönettiği “Ceviz Ağacı”, Gökçin Dokumacı’nın yönettiği “Kuyudaki Taş”, Hacı Orman’ın yönettiği “Körleşme”, Leyla Yılmaz’ın yönettiği “Bilmemek”, Onur Ünlü’nün yönettiği “Topal Şükran’ın Maceraları” ve Umut Evirgen’in yönettiği “Ben Bir Denizim” olmak üzere 10 film Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kategorisinde yarışmaya hak kazandı.

Beş yapımın, yönetmenlerin ilk filmi olmalarıyla dikkatleri üzerine çektiği festivalde aynı zamanda, iki filmin dünya prömiyeri, bir diğerinin ise Türkiye prömiyeri gerçekleşecek. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan yapımlardan Anıl Gelberi’nin “Plaza”, Barış Hancıoğulları’nın “Yeniden Leyla”, Ercan Kesal’ın “Nasipse Adayız”, Hacı Orman’ın “Körleşme” ve Umut Evirgen’in “Ben Bir Denizim” filmleri, yönetmenlerin ilk filmi olma özelliğini taşıyor. “Yeniden Leyla” ve “Ben Bir Denizim” filmleri dünya prömiyerlerini festival kapsamında Adana’da yapmaya hazırlanırken, 26. Uluslararası Saraybosna Film Festivali’nde ilk kez seyirciyle buluşan, Fatih Özcan imzalı “Mavzer” filmi ise Altın Koza’da Türkiye prömiyerini gerçekleştirecek.

 

Festivalin Uzun Metraj Film Yarışması jüri başkanlığını oyuncu Füsun Demirel’in üstlenirken, jüri üyeleri Feza Çaldıran, Damla Sönmez, Seren Yüce, Can Atilla, Ayfer Tunç ve Sevin Okyay’dan oluşuyor. Festivalle ilgili daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.