Türkiye'de bulunan IMAX salonları

47.439 Gösterim
3 Ağustos 2023 17:18
Türkiye'de bulunan IMAX salonları

Temmuz ayında Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One ve Oppenheimer filmleriyle birlikte binlerce seyirci IMAX salonlarını doldurdu. Bu vesileyle Türkiye'de yer alan IMAX salonlarını derledik.


Geçtiğimiz ay Ethan Hunt'ı yeni maceralarla buluşturan Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One ve Christopher Nolan'a kariyer rekorunu getiren Oppenheimer filmleriyle birlikte binlerce seyirci IMAX salonlarını doldurdu. Bu vesileyle Türkiye'de yer alan IMAX salonlarını derledik.

 

Ülkemizin beş şehrinde toplamda sekiz adet IMAX salonu bulunuyor. Bu sekiz adet salon AVM içerisinde yer alırken tamamı Paribu Cineverse zincirine bağlı. Kapasiteleri 278 ile 456 arasında değişen bu salonların dördü İstanbul, birer tanesi Adana, Ankara, Bursa ve İzmir'de bulunuyor.

 

İstanbul'da yer alan IMAX formatlı dört sinema salonun ikisi Avrupa ikisi Anadolu yakasında yer alıyor. Esenyurt ilçesine bağlı Marmara Park 388 koltuk kapasitesine sahip. Sinema salonunun IMAX filmlerde bilet fiyatı tam 150 ₺, öğrenci 140 ₺. Avrupa Yakasının bir diğer IMAX formatlı sineması İstinye Park tadilat sebebiyle geçici bir süre hizmet vermiyor.

 

Üsküdar ilçesinde bulunan Akasya Acıbadem 431 koltuk kapasitesiyle şehrin kapasitesi en yüksek IMAX salonu. Bu salonun IMAX fiyatı tam 200 ₺, öğrenci 175 ₺. Maltepe ilçesine bağlı Küçükyalı Hilltown'da 301 koltuk yer alıyor. Sinemanın IMAX fiyat tarifesi Akasya Acıbadem ile aynı.

 

İstanbul dışındaki dört büyük şehirde IMAX formatlı birer adet sinema salonu bulunuyor. Başkent Ankara'da Yenimahalle ilçesine bağlı AnkaMall 278 koltuk kapasitesine sahip. Sinema salonunun IMAX bilet fiyatı tam 150 ₺, öğrenci 140 ₺.

 

İzmir ülkenin en yüksek kapasiteli IMAX salonuna ev sahipliği yapıyor. Şehrin Karşıyaka ilçesine bağlı olan MaviBahçe IMAX salonunda 456 seyirci ağırlayabiliyor. Sinema salonunun IMAX bilet fiyat tarifesi tıpkı Ankamall gibi tam 150 ₺, öğrenci 140 ₺.

 

Ülkenin diğer iki IMAX sinema salonuna Adana ve Bursa ev sahipliği yapıyor. Seyhan ilçesinde yer alan M1 Adana AVM'nin IMAX sinema salonu 324 koltuk kapasitesine sahip. Sinema salonunun IMAX bilet fiyat tarifesi MaviBahçe ile aynı. Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Sur Yapı Marka, IMAX salonunda 338 seyirci ağırlayabiliyor. Sinema salonunun IMAX fiyatı tam 145₺, öğrenci 130 ₺.

 

Türkiye'deki tüm IMAX salonlarında bir seansta 2516 seyirci ağırlanabiliyor. Haftanın beş günü 3 seans, haftanın iki günü 4 seanstan hesap edersek bu sinema salonları eğer %100 kapasiteyle çalışırsa bir haftada 57.868 seyirciye ev sahipliği yapabilir. Vizyon yolcuğu süren Oppenheimer'ın doluluk oranı %90'dan hesaplanırsa 76.990 biletin IMAX formatlı sinema salonlarından kesildiği sonucu ortaya çıkıyor. Böylelikle ilk 10 günde Oppenheimer seyircisinin %9,9'unun filmi IMAX formatlı sinema salonlarında izlediği çıkarımı yapılabilir.

 

Not: Bilet fiyatları hafta sonu (cuma-cumartesi ve pazar) tarifesine göre yazılmıştır. Bu fiyatlar, hafta içi günlerde veya kampanyalı tarihlerde değişiklik göstermektedir.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.