Steve McQueen'in yeni filmi Blitz'in oyuncu kadrosu netleşti

1.898 Gösterim
12 Aralık 2022 15:17
Steve McQueen'in yeni filmi Blitz'in oyuncu kadrosu netleşti

Ünlü yönetmen Steve McQueen'in yeni filmi Blitz'in oyuncu kadrosu açıklandı. Harris Dickinson, Stephen Graham ve Erin Kellyman gibi isimler McQueen yeni filminde başrol Saoirse Ronan'a eşlik edecek.


12 Yıllık Esaret (12 Years a Slave), Dul Kadınlar (Widows) ve Small Axe gibi yapımların yönetmeni Steve McQueen, son filmi Blitz'in çekimlerine başladı. 

 

Blitz, 1940-1941 yılları arasında İngiltere'nin, Almanya'nın Luftwaffe savaş birimi tarafından maruz kaldığı bombalanma sürecine anlatacak. Alman bombardıman saldırılarında 43.500 sivilin ölümüyle sonuçlanan periyodu konu alan Steve McQueen; Lammas Park, Apple Studios, New Regency ve Working Title işbirliğiyle filmin prodüksiyon aşamasına başladı.

 

Başrol olarak Kefaret (Atonement) filmiyle ilk kez dikkat çeken Saoirse Ronan'ın duyurulduğu oyuncu kadrosunda, deneyimli oyuncu Stephen Graham, Harris Dickinson, Erin Kellyman, Kathy Burke, Elliot Heffernan ve Paul Weller alıyor. 

 

İngiliz savaş filmlerinde Blitz'in merkezde yer almadığı, ana hikayenin çevresinde konumlandırıldığı göz önüne alındığında, eleştirmenler tarafından McQueen'in 1917, Dunkirk ve En Karanlık Saat (Darkest Hour) gibi filmlerden farklı bir perspektif sunacağı düşünülüyor. 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.