Gain'de izleyebileceğiniz 8 yerli kısa film

5.201 Gösterim
18 Mayıs 2022 17:01
Gain'de izleyebileceğiniz 8 yerli kısa film

Gain ekranlarında izlenebilecek, birçok festivalde ödüle layık görülen yerli kısa filmleri derledik.


Brigitte Bardot

Çağıl Bocut'un yazıp yönettiği film, yaz tatilinde küçük kızlarına arkadaşlık edip dil öğretmesi için Fransa’dan bir değişim öğrencisi bekleyen modern bir Türk ailesinin misafirinin onlar için yeterince “Fransız” olmadığının ortaya çıkmasıyla yaşananları konu ediniyor.

Yara

Ölüm raporu hazırlamak için gittiği evde ilk bakışta rutin bir görev gibi görünen muayenenin, ölen adamın gelininin itirafıyla Doktor Bahar'ı vicdanı ve kariyeri arasında bırakmasını konu alan film, Onur Güler tarafından yazıp yönetilirken, kadrosunda Tülin Özen ve Nihal Yalçın gibi isimleri bulunduruyor. 

Akide

Hakan Günday'ın Az romanından uyarlanan film, zorlu kış şartlarında evinden uzaktaki bir yatılı okula gönderilen küçük kızın hikâyesini anlatıyor. Dünya çapındaki farklı festivallerde 10'a yakın ödülün sahibi olan Akide'nin yönetmenliğini Hande Türkel yapıyor. 

Cemil Şov

Cemil Şov, alışveriş merkezinde çalışan ve en büyük arzusu “Ayın Elemanı” seçilip aynı yerde çalışan platonik aşkı Burcu’ya kendini göstermek olan Cemil adlı bir güvenlik görevlisinin yaşadıklarını mercek altına alıyor. Barış Sarhan'ın yönetmenliğini yaptığı filmin kadrosunda, Cemil karakterini oynayan Ozan Çelik'in yanı sıra Salih Kalyon, Serkan Keskin ve Alican Yücesoy gibi isimler yer alıyor.

Sevinç Vesaire

Sözlükçülerden oluşan bir grup, Büyük Sözlük için gereksiz ve sakıncalı her türlü sözcüğü oy birliğiyle imha ederken, bölüme o gün atanan Daktilo'nun rutin bozan sorularıyla işlerin karışmasını konu alan filmin yönetmenliğini Kurtcebe Turgul yaparken, kadroda Nergis Öztürk, Onur Ünsal, İbrahim Selim, Caner Erdem yer alıyor. 

Kutlama

Elif Sözen'in yazıp yönettiği Kutlama, hayvanlara derin bir sevgi duyan 5 yaşındaki Leyla'nın evlerinin bahçesinde Kurban Bayramı'nda kesilmeyi bekleyen koyunu kurtarma serüvenini anlatıyor. Kendi Çiçek Atak'ın, Leyla'yı oynadığı filmin kadrosunda Yasemin Çuhadar, Ulukan Özpolat, Sema Topaloğlu ve Osman İskender Bayer gibi isimler bulunuyor.

Kamyon

Film, kendisine emanet edilen kamyon motor arızası sebebiyle Anadolu’nun bağrında, ıssız bir yolda kalan Besim’in, yanmasından korktuğu kamyona tamirci bulma arayışının gitgide daha karmaşık bir hâl almasıyla yaşananları anlatıyor. Canbert Yerguz tarafından yazıp yönetilen Kamyon'un başrolünü Tansu Biçer oynuyor.

Ablam

Elif Türkölmez'in 'Anne Kız, Harikasın' kitabından uyarlanan ve 1980’lerin ortasında, yapış yapış bir yazda 10 yaşındaki Elif ile kaza geçirince yazı yatarak geçirmek zorunda kalan 13 yaşındaki ablası Ayşe'nin büyüme hikâyesini küçük kardeşe odaklanarak anlatan filmin yönetmenliğini Burcu Aykar yapıyor. 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.