Disney yapımı Toy Story, Frozen ve Zootopia'nın devam filmleri geliyor

5.516 Gösterim
9 Şubat 2023 15:46
Disney yapımı Toy Story, Frozen ve Zootopia'nın devam filmleri geliyor

Disney CEO'su Bob Iger Toy Story, Frozen ve Zootopia'nın devam filmlerinin geleceğini açıkladı. 


Şirketin yılın son çeyreği üzerine açıklamalar yapan Disney CEO'su Bob Iger, sevilen animasyon serileri Oyuncak Hikâyesi (Toy Story) ve Karlar Ülkesi (Frozen) ile gişede oldukça başarılı performans sergileyen 2016 yapımı Zootropolis: Hayvanlar Şehri'nin (Zootopia) devam filmleri üzerine çalışıldığını açıkladı. 

 

Sözü geçen animasyonların hepsi dünya genelinde önemli gişe başarılarına ulaşıp seyirci tarafından sevilen yapımlar. Kar kraliçesi Elsa, kız kardeşi Anna, cesur dağ adamı Kristoff ve onun ren geyiği Sven'ın maceraları anlatılan Frozen, Türkiye'de 1 milyon 220 bin 468 seyirci tarafından izlenip dünya genelinde 1,285 milyar dolar hasılata erişmişti. Frozen 2 ise Türkiye'de 1 milyon 284 bin 552 seyirci tarafından izlenerek globalde 1,453 milyar dolar hasılata ulaştı. 

 

2013 yılında yayınlanan serinin ilk filmi Frozen, En İyi Animasyon Filmi ile Kristen Anderson-Lopez ve Robert Lopez'in Let It Go şarkısı dahil olmak üzere iki Oscar kazandı. Frozen 2'nin Into the Unknown şarkısı ise 2020 Oscar'da En iyi Orijinal Şarkı dalında aday gösterildi.

 

Toy Story animasyonu, oyuncak koleksiyonu yapmayı çok seven ve oyuncaklarına değer veren küçük çocuk Andy'nin, kovboy oyuncağı Woody ile oyuncaklarının canlanmasını ve yeni maceralara atılmasını konu alıyor. Toy Story 4 Türkiye'de 714 bin 390 seyirciye ulaşırken, dünyada 1,073 milyar dolar hasılata ulaştı. Ayrıca serinin dördüncü filmi, Randy Newman'ın orijinal şarkısı I Can't Let You Throw Yourself Away En İyi Şarkı kategorisinde Oscar'a aday olurken, En İyi Animasyon Filmi dalında Oscar'a uzandı.

 

Zootopia, kendini ispatlayabilme fırsatını elde eden polis memuru Judy Hopps ve tilki Nick Wilde ile ortak olarak gizemli bir olaya karışmalarını anlatıyor. Türkiye'de 353 bin 699 seyirciye ulaşan animasyon filmi, küresel anlamda 1,026 milyar dolar hasılata ulaştı, 2017 yılında ise En İyi Animasyon Filmi dalında Oscar ödülü kazandı. 

 

Bob Iger tarafından değinilen bir diğer açıklama ise, Disneyland'e Pandora - The World of Avatar'ın gelmesiyle yeni bir Avatar deneyimi yaşatılarak Avatar'ın yeni bir sürümü üzerine çalışıldığı yönünde oldu. 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.