Disney Plus'ta yayınlanması planlanan Atatürk dizisi, iki film olarak sinemalarda gösterilecek

58.618 Gösterim
2 Ağustos 2023 19:12
Disney Plus'ta yayınlanması planlanan Atatürk dizisi, iki film olarak sinemalarda gösterilecek

Aras Bulut İynemli'nin Mustafa Kemal Atatürk'e hayat verdiği Atatürk projesinin özel versiyonu 29 Ekim'de Fox TV'de yayınlanmasının ardından 3 Kasım ve 22 Aralık tarihlerinde sinema salonlarında seyirciyle buluşacak.


Yapımcılığını Saner Ayar ve Hakan Karamahmutoğlu'nun üstlendiği, Lanistar Medya imzalı Atatürk projesinin yayın planı açıklandı. Bu plana göre proje, 29 Ekim Pazar günü TV özel versiyonuyla Fox TV'de ekranlara gelecek. Ardından projenin birinci filmi 3 Kasım 2023, ikinci filmi 22 Aralık 2023 tarihinde sinema salonlarında seyirciyle buluşacak. Her iki film, 2024 yazında Fox TV'de yayınlanacak.


Yönetmen koltuğunda Mehmet Ada Öztekin’in oturduğu Atatürk projesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün başarılarla dolu yaşamına ışık tutuyor. Son olarak Çukur dizisinde yer alan Aras Bulut İynemli'nin Mustafa Kemal Atatürk'e hayat verdiği filmin çekimleri geçtiğimiz yıl tamamlandı.


The Walt Disney Company Türkiye Genel Müdürü Cenk Soner konuyla ilgili olarak Atatürk'ü çok daha geniş kitlelere ulaştırmak adına böyle bir strateji değişikliği yaptıklarını altını çizdi. Filmin yapımcısı Saner Ayar ise bu özel yapımı Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında çok daha geniş seyirci kitlelerine ulaştıracak olmalarından dolayı gururlu olduklarını belirtti .

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.