Box Office Türkiye: Gişede Dağ 2 fırtınası artarak devam ediyor

66.548 Gösterim
14 Kasım 2016 16:10
Box Office Türkiye: Gişede Dağ 2 fırtınası artarak devam ediyor

Box Office Türkiye'ye hızlı bir giriş yaparak liderliğe oturan Dağ 2, ikinci hafta sonunda 42% artış göstererek liderliğini devam ettirdi.


İlk hafta sonunda 223.772 biletli seyirci ile Box Office Türkiye'nin zirvesine yerleşen Dağ 2, salon sayısını 50% arttırdığı ikinci hafta sonunda seyirci rakamını da 42% arttırmayı başardı. İkinci haftası bayram ya da sömestra denk gelmeyen filmler arasında en yüksek ikinci hafta sonu artışını gerçekleştiren film, 10 günde 767.054 biletli seyirciye ulaşmış oldu.

Dünya genelindeki başarılı gişe performansını ülkemizde de devam ettiren Doktor Strange, 139.655 biletli seyirciyle Box Office Türkiye hafta sonu listesinin ikinci sırasında yer alırken, Yılmaz Erdoğan'ın yeni filmi Ekşi Elmalar üçüncü hafta sonunda 793.271 toplam seyirciye ulaşarak listenin üçüncü sırasından kendine yer buldu. Ekşi Elmalar'ın, önümüzdeki hafta sonu rakamları ile birlikte bir milyon barajını geçebileceğini belirtelim.

 

Gösterimdeki dördüncü hafta sonunu geride bırakan İkimizin Yerine elde ettiği seyirci rakamıyla dördüncü sırada yer alırken, vizyonun yeni filmlerinden Çağan Irmak imzalı Benim Adım Feridun Box Office Türkiye'ye beşinci sıradan giriş yaptı. Irmak'ın yeni filminin toplamda ne kadar seyirciye ulaşabileceğini belirtmek için filmin ikinci hafta sonunu beklemek gerekiyor. Zira, yönetmenin filmografisine baktığımızda, haftalar geçtikçe gişe hacmi daha da genişleyen filmler görebiliyoruz. Vizyonun diğer bir yeni filmi Geliş (Arrival) ise 42.104 seyirci ile listenin yedinci sırasından giriş yaptı. Arrival için çarpıcı bir anekdot; salon başına ortalama seyirciye baktığımızda Arrival, bu alanda Doktor Strange'in hemen arkasında hafta sonunun en iyi üçüncü rakamına sahip.

11-13 Kasım 2016 "Hafta Sonu Box Office Türkiye" detaylı sıralamasını görmek için tıklayınız.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.