Box Office ABD: Barbie 53 milyon dolarla liderliğini sürdürdü, Meg 2 açılışını ikinci sırada yaptı

4.889 Gösterim
7 Ağustos 2023 12:43
Box Office ABD: Barbie 53 milyon dolarla liderliğini sürdürdü, Meg 2 açılışını ikinci sırada yaptı

Barbie, üçüncü hafta sonunda 53 milyon dolarla Box Office ABD liderliğini korudu. Jason Statham'lı Meg 2: Çukur (Meg 2: The Trench) ise Oppenheimer'ı geçerek açılışını ikinci sırada gerçekleştirdi.


ABD'de Barbenheimer fırtınası, üçüncü hafta sonunda vizyona giren yeni filmlerle birlikte karşısında rekabet görmeye başladı. Barbie, 53 milyon dolar elde ederek üst üste üçüncü hafta sonunda da Box Office ABD'nin lideri olurken, Oppenheimer ise 28,7 milyon dolarla üçüncü hafta sonunu üçüncü sırada kapattı. İki film için de hafta sonu global gişede yeni bir eşik açıldı. Oppenheimer, dünya genelinde 550 milyon doları aşan hasılatla Nolan imzalı bir diğer film Dunkirk'ü şimdiden geçerken, Barbie ise 1 milyar dolar hasılatı geçerek önemli bir kilometre taşını geride bıraktı.

 

Jason Statham'lı devam filmi Meg 2: Çukur (Meg 2: The Trench), ABD'de açılışını 30 milyon dolarla gerçekleştirdi ve Oppenheimer'ı geçerek listeye ikinci sıradan giriş yaptı. Film, gişedeki asıl gücünü ise başta Çin olmak üzere ABD dışı ülkelerden alıyor. Çin'de 53 milyon dolarla açılış yapan film, dünya genelinde üç günde 142 milyon dolar hasılata ulaştı.

 

Haftanın bir diğer öne çıkan yeni filmi animasyon Ninja Kaplumbağalar: Mutant Kargaşası (Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem), 28 milyon dolarlık açılışıyla hemen Oppenheimer'ın arkasında dördüncü basamakta kendine yer buldu. Perili Köşk (Haunted Mansion) ise 9 milyon dolarla listenin beşinci sırasında yer alan yapım oldu.

Box Office ABD - Hafta Sonu Top 5 (04 - 06 Ağustos 2023) 

 

1- Barbie - 53 milyon dolar 

2- Meg 2: Çukur (Meg 2: The Trench) - 30 milyon dolar

3- Oppenheimer - 28,7 milyon dolar 

4- Ninja Kaplumbağalar: Mutant Kargaşası (Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem) - 28 milyon dolar 

5- Perili Köşk (Haunted Mansion) - 9 milyon dolar

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.