2020 yılında "Ev Sineması" gelirleri %21 artarak $30 milyarı buldu

1.858 Gösterim
2 Şubat 2021 17:02
2020 yılında "Ev Sineması" gelirleri %21 artarak $30 milyarı buldu

Pandemi etkisinde geçen 2020'de "Ev Sineması"nın, içerisine dahil edilen dijital platformlar ile Blu-Ray ve DVD satışlarından oluşan toplam geliri bir önceki yıla göre %21 artarak bu anlamda yeni bir rekor olan $30 milyarı buldu.


Pandeminin hâkim olduğu 2020 boyunca dijital platformların son yıllarda gerçekleşen yükselişi başka bir boyuta taşındı. Deadline'ın Digital Entertainment Group'un raporuna dayandırdığı haberine göre, streaming ve "seç-izle" gibi mecraların dahil edildiği tüm dijital platformlarda 2020 yıl boyunca elde edilen gelir, $26,5 milyarı buldu. Blu-Ray ve DVD satışlarından elde edilen gelirler de eklendiğinde 2020 boyunca Ev Sineması'nın toplam geliri $30 milyarı buluyor. Ev Sineması pastası içerisinde en büyük dilim ise abonelik ücretlerinden elde edilen toplam gelirin 2019'a göre %37 artarak $21,2 milyarı bulduğu stream platformlarının oldu.

 

Pandeminin geleneksel sinema salonu deneyimini oldukça kısıtlamasının sonuçlarından biri, stüdyoların yıllardır devreye sokmaya çalıştığı PVOD'nin (premium video on demand) hayatlarımıza girmesi oldu. Universal'ın sinemalarda göstermek üzere planladığı Trolls World Tour'u, pandemi sonrası vizyonunu es geçerek doğrudan belli bir ücret karşılığı dijital olarak gösterime sokması ve ABD'de bu PVOD deneyinden başarıyla çıkması ile birlikte bu yöntem stüdyolar tarafından daha fazla denenir oldu. Benzer şekilde Disney, merakla beklenen filmlerinden Mulan'ı ABD'de kendi platformu Disney+ üzerinden abonelik ücretinin yanı sıra $30 karşılığında seyircilere sunmuştu. Digital Entertainment Group'un raporuna göre, 2020 yılı içerisinde PVOD olarak sunulan toplam 18 filmin elde ettiği toplam hasılat $500 milyon civarında gerçekleşti.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.