Zeki Alasya

Zeki Alasya

Doğum Bilgisi

18 Nisan 1943

Yaş

77


Kişi Biyografisi

İstanbul'da doğan sanatçı, Robert Koleji'nin orta bölümünü bitirdi. Sanat hayatına 1959'da MTTB tiyatrosunda amatör olarak başladı. Çeşitli tiyatrolarda çalıştıktan sonra Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nun kurucuları arasında yer aldı. Film çevirmeye 1973'ten sonra başladı. Metin Akpınar ile birlikte Türk sinemasında yeni bir ikili oluşturdular. Birçok filmde yer aldı. Karaciğer hastalığı sebebiyle vefat etti.


Filmografi Geçmişi

Filmin Adı Dağıtımcı Top. Seyirci Top. Hasılat
Aşk Geliyorum Demez 6 Kasım 2009
Tiglon 242.391 1.958.352
Hayattan Korkma 7 Mart 2008
35 Milim 27.672 185.588
KenDa 12.385 88.741
Pardon 4 Mart 2005
KenDa 105.784 629.435
Warner Bros. Türkiye 382.751 2.501.875
Kalbin Zamanı 10 Aralık 2004
Warner Bros. Türkiye 79.598 478.599
Özen Film 1.581.457 8.777.203
Ömerçip 2 Mayıs 2003
Warner Bros. Türkiye 254.650 1.193.835
Rus Gelin 7 Şubat 2003
Warner Bros. Türkiye 657.546 2.969.658
Oyunbozan 27 Ekim 2000
Özen Film 91.597 188.356
Güle Güle 4 Şubat 2000
Warner Bros. Türkiye 1.275.967 2.303.156