Tuncel Kurtiz

Tuncel Kurtiz

Doğum Tarihi

1 Şubat 1936

Ölüm Tarihi

27 Eylül 2013 (Yaş 77)


Kişi Biyografisi

Üniversitede kısa bir süre hukuk fakültesinde, daha sonra ise filoloji, felsefe, psikoloji ve sanat tarihi bölümlerinde okudu; ancak hiçbirinden mezun olmadı. İlk kez 1959 yılında Dormen Tiyatrosu'nda oyunculuğa başlamış olan sanatçı, sinema filmlerinde rol aldı. Sürü filmiyle zirveye çıkan sanatçının, doğayla iç içe yaşamayı sevdiği belirtilir. 1981 Antalya Altın Portakal Film Festivalinde en iyi senaryo ödülünü Nurettin Sezer ile birlikte kaleme aldığı Gül Hasan filminin senaryosuyla kazanmıştır. Birçok ulusal ve uluslararası ödülünün yanı sıra, Ekim 2011'de 48. Altın Portakal Film Festivali'nde Yaşam Boyu Onur Ödülü aldı. 77 yaşında kalp krizi sonucu hayata gözlerini yumdu.


Filmografi

Filmin Adı Vizyon Tarihi T. Hasılat T. Seyirci
08.02.2013 3.332.313 TL 348.664
23.04.2010 380.331 TL 46.145
23.01.2009 4.660.887 TL 576.428
26.10.2007 2.465.253 TL 289.800
05.03.2004 37.384 TL 8.195
16.11.2001 642.710 TL 230.404
20.10.2000 233.550 TL 125.712
06.11.1998 250.331 TL 260.471
14.11.1997 - -
02.05.1997 - -
15.11.1996 - -
25.10.1996 - -
15.03.1996 - -
22.05.1992 78.092 TL 43.674
16.02.1990 - -