James Horner

James Horner

Doğum Bilgisi

14 Ağustos 1953

Yaş

67


Kişi Biyografisi

James Roy Horner, ABD'li bestekar, orkestra yazarı, orkestra şefi ve film müziği bestekarı. Titanik filmine yaptığı beste ve müzikle iki adet Akademi Ödülü'ne sahip olmuştur. Bunun dışında 32 ödülü ve 33 ödül adaylığı vardır. 61 yaşındaki James Horner, uçak kazasında yaşamını yitirdi.


Filmografi Geçmişi

Filmin Adı Dağıtımcı Top. Seyirci Top. Hasılat
Muhteşem Yedili 23 Eylül 2016
Warner Bros. 111.735 1.453.477
Kurdun Uyanışı 29 Nisan 2016
Özen Film 8.523 104.714
Son Şans 7 Ağustos 2015
CGV Mars D. 64.009 790.113
Warner Bros. 496.894 5.342.761
Kara Altın 27 Nisan 2012
Özen Film 22.599 191.499
The Karate Kid 27 Ağustos 2010
Warner Bros. 97.516 859.853
Avatar 18 Aralık 2009
Tiglon 2.482.991 26.636.521
UIP 90.763 724.824
Apokalipto 23 Mart 2007
Özen Film 164.845 1.336.994
Warner Bros. 145.473 1.101.701
Uçuş Planı 11 Kasım 2005
UIP 337.492 2.581.175
Zorro Efsanesi 28 Ekim 2005
Warner Bros. 170.981 1.297.727
Gizemli Parçalar 5 Kasım 2004
Warner Bros. 88.871 614.637
Sisler Evi 22 Ekim 2004
Pinema 1.782 16.572
Truva 14 Mayıs 2004
Warner Bros. 1.692.458 10.000.954
Dört Cesur Arkadaş 10 Ocak 2003
UIP 33.305 172.469
Rüzgarla Konuşanlar 9 Ağustos 2002
Özen Film 107.424 394.809
Iris 10 Mayıs 2002
New Films - -
Akıl Oyunları 8 Mart 2002
UIP 979.820 3.798.175
Kapıdaki Düşman 27 Nisan 2001
UIP 179.724 468.944
Grinç (2001) 26 Ocak 2001
UIP 139.036 340.595
Kusursuz Fırtına 15 Eylül 2000
Warner Bros. 414.562 923.397
Warner Bros. 504.465 558.327
Derin Darbe 22 Mayıs 1998
UIP 436.369 326.379
Titanik 20 Şubat 1998
Tiglon Özen Film 2.943.123 3.673.071
Sessiz Düşman 2 Mayıs 1997
Warner Bros. - -
Fidye 21 Şubat 1997
UIP - -
Jumanji 22 Mart 1996
Warner Bros. - -
Cesur Yürek 22 Eylül 1995
Özen Film 1.111.249 281.104
48 Saat 2 11 Ocak 1991
UIP - -