Christopher Lee

Christopher Lee

Doğum Tarihi

27 Mayıs 1922

Ölüm Tarihi

7 Haziran 2015 (Yaş 93)


Kişi Biyografisi

Özellikle korku filmleri, Frankeştayn ve Drakula rolleri ile ünlenmiştir. Genellikle mistik ve karanlık rolleri canlandırmış , kariyerinde çok film olmasına rağmen Drakula'nın çeşitli seri filmleriyle ünlenmiş ve en fazla takdir edilen Drakula karakterinden birisi olmayı başarmıştır.

Solunum güçlüğü ve kalp yetmezliği şikayetleri nedeniyle hastaneye kaldırılan Lee, 93 yaşında Londra'da bulunan Westminster Hastanesi'nde yaşamını kaybetti.

daha fazla göster

Filmografi

Filmin Adı Vizyon Tarihi T. Hasılat T. Seyirci
17.12.2014 20.116.916 TL 1.647.727
14.12.2012 12.475.206 TL 1.064.089
15.06.2012 1.713.004 TL 163.456
02.12.2011 1.383.279 TL 109.250
08.07.2011 271.177 TL 31.124
07.12.2007 3.576.536 TL 443.229
12.08.2005 1.212.124 TL 173.457
20.05.2005 2.240.319 TL 329.435
21.05.2004 35.417 TL 4.297
19.12.2003 7.489.418 TL 1.252.640
20.12.2002 6.520.784 TL 1.459.205
16.05.2002 1.276.892 TL 324.485
21.12.2001 5.902.157 TL 1.759.705
14.04.2000 322.219 TL 174.091
29.04.1994 - -
14.09.1990 - -