Ahu Türkpençe

Ahu Türkpençe

Doğum Bilgisi

2 Ocak 1977

Yaş

43


Kişi Biyografisi

Tiyatroya karşı büyük bir ilgi duyan, fakat on sekiz yaşına kadar tiyatro ile hiç uğraşmayıp, çok yakın bir arkadaşının yardımı ile Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin elemelerine girdi.

MSM'ye girdikten sonra üniversite eğitimini dondurdu. MSM'ye girdiği ilk sene dışarıda çalışılmasına izin verilmiyordu. Diğer senelerde "Yedi Numara" ve "Azad" gibi televizyon dizilerinde oynadı. Bir İstanbul Masalı adlı diziyle herkes tarafından tanınan birisi haline geldi. "Neredesin Firuze" ile sinema dünyasıyla tanıştı.

daha fazla göster

Gelecek Filmler

Dağıtımcı

Özen Film

Vizyon Tarihi

-

Filmografi Geçmişi

Filmin Adı Dağıtımcı Top. Seyirci Top. Hasılat
Dağ 2 4 Kasım 2016
CGV Mars D. 3.600.000 40.694.699
Kaybedenler Kulübü 25 Mart 2011
Tiglon 485.580 4.558.350
Denizden Gelen 16 Nisan 2010
Özen Film 8.376 62.155
Dinle Neyden 10 Ekim 2008
Özen Film 28.269 202.834
Hicran Sokağı 14 Aralık 2007
Özen Film 17.161 104.720
KenDa 997.238 6.517.326
Neredesin Firuze 20 Şubat 2004
UIP 1.064.162 6.319.537