Yerli komedi sinemasının öne çıkan yönetmenlerinden Murat Şeker'in filmografisi

8.719 Gösterim
20 Şubat 2018 13:50
Yerli komedi sinemasının öne çıkan yönetmenlerinden Murat Şeker'in filmografisi

Son olarak Çakallarla Dans serisinin dördüncü filmini yöneten Murat Şeker'in, başrollerinde Demet Akbağ ve Zafer Algöz'ün yer aldığı yeni filmi Görevimiz Tatil, 23 Şubat'tan itibaren seyirciyle buluşuyor. Bu vesileyle yönetmen Murat Şeker'in filmografisini bir hatırlayalım.


2 Süper Film Birden

 

Murat Şeker'in ilk uzun metraj yönetmenlik deneyimi, tek arzusu tasarladığı filmini tamamlamak olan Necati'nin mafyaya kadar uzanan hikâyesini anlatıyordu. Film içerisinde film anlatısı üzerinden yürüyen 2 Süper Film Birden, hikâyesiyle ilgi çekiyordu.

Plajda

 

Şeker'in ikinci uzun metraj filmi Plajda, sinema sektörüne kapağı atmaya çalışan iki oyuncunun hikâyesini anlatıyordu. Filmin oyuncu kadrosunda Gürgen Öz, Sarp Apak, Tuba Ünsal, Serenay Sarıkaya gibi isimler yer alıyordu.

Aşk Tutulması

 

Murat Şeker'in üçüncü kurmaca filmi Aşk Tutulması, Fenerbahçe sevdalısı Uğur'un çok sevdiği Pınar ile olan hikâyesini odağına alıyordu. Film, İki aşkı bir koltuğa sığdırmaya çalışan Uğur'un komedi soslu maceralarını Yeşilçam anlatılarına yakınsayan bir biçimde ele alıyordu.

Aşk Geliyorum Demez

 

Aşk Tutulması sonrasında Tolgahan Sayışman ile bir romantik komedi daha çeviren Murat Şeker, Aşk Geliyorum Demez'de Yeşilçam geleneğini modernize etmeye devam etmişti.

Çakallarla Dans

 

Çakallarla Dans serisinin başlangıcını yapan ilk film, kolay yoldan para bulmanın hesabını yaparken kendilerini daha zor bir durumda bulan sözde bitirim bir ekibin komik maceralarını ele alıyordu. Film gişede toplamda yaklaşık 250 bin seyirciye ulaşmıştı.

Çakallarla Dans 2: Hastasıyız Dede

 

İlk filmin izleyiciden aldığı olumlu reaksiyon sonrası 2012 yılında Çakallarla Dans 2: Hastasıyız Dede'yi çeken Şeker, hapisten çıkan fakat bir türlü iflah olmayan çakal ekibinin maceralarına devam ediyordu.

Arkadaşım Max

 

Komedinin alt türlerinde dolaşan Murat Şeker, 2013 yılında bu sefer komedi ögelerine sahip bir çocuk/aile filmine imza atıyordu. Arkadaşım Max, sadık bir köpeğin odağında olduğu klasik bir aile filmine has hikâyesiyle öne çıkıyordu.

Hayat Sana Güzel

 

Oyuncu kadrosunda Murat Şeker'in önceden birlikte çalıştığı Şevket Çoruh, Hakan Bilgin, Timur Acar ve Tuba Ünsal gibi isimlerin yer aldığı film, talihsizlikler içerisindeki Azmi'nin hikâyesini ele alıyordu.

Çakallarla Dans 3: Sıfır Sıkıntı

 

Kayınço Gökhan, Del Piero Hikmet, Köfte Necmi ve Muhasebeci Servet'in üçüncü macerası olan film, Del Piero Hikmet'in hayatının aşkını bulması ile başlayıp kaçınılmaz bir şekilde çakallarla dansa doğru yol almıştı. Film serinin şu ana kadarki en yüksek gişesini yapmış, toplamda 1.666.330 biletli seyirci tarafından izlenmişti.

Deliormanlı

 

Murat Şeker'in imzasını attığı boks filmi Deliormanlı, büyük bir geri dönüş sergilemek zorunda olan Deliormanlı lakaplı boksörün bu yolculuğunu ele alıyordu. Filmin başrollerinde ise Sarp Levendoğlu, Birce Akalay, Gürkan Uygun ile Danny Williams yer alıyordu.

Çakallarla Dans 4

 

Başrollerinde serinin ilk üç filminde olduğu gibi Şevket Çoruh, İlker Ayrık, Timur Acar ve Murat Akkoyunlu'nun yer aldığı film, ellerine geçen bir harita sonrası gömü arayışına giren sözde çakal ekibin başından geçenleri konu ediniyordu. Çakallarla Dans 4, selefi üçüncü film gibi bir milyon seyirci baremini aşmayı başarmış, toplamda 1.351.247 seyirci tarafından izlenmişti.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.