Yeni Sinema Kanun Taslağı: 1 milyon seyirciye ulaşan yerli yapımcıya 25% destek

3.613 Gösterim
11 Temmuz 2017 12:00
Yeni Sinema Kanun Taslağı: 1 milyon seyirciye ulaşan yerli yapımcıya 25% destek

Kültür ve Turizm Bakanlığı, gişede başarılı olan yerli filmlere teşvik, çekimleri Türkiye'de gerçekleştirilen yabancı filmlerin yapımcılarına destek ve sinemalarda reklam sürelerinin kısıtlanması gibi maddelerin yer aldığı yeni Sinema Kanun Taslağının hazırlıklarını tamamladı.


Kültür ve Turizm Bakanlığı uzun süredir hazırlıkların yapıldığı yeni Sinema Kanun Taslağını tamamladı. Habertürk'ün haberine göre taslak ile ilgili bilgi veren Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, yeni kanunla birlikte Türkiye'de film çekecek olan yabancı yapımcıların Türkiye'de harcadıkları miktarın 30% kadarını geri alabileceklerini belirtti. Avcı, bu değişikliğin Türkiye'nin bir film çekim merkezine dönüştürülmesi ve diğer ülkelerle rekabet hususunda önemli bir adım olduğunu söyledi.

Bir milyon seyirciyi aşan yerli yapımcıya 25% destek

Bakan Avcı, ayrıca vizyonda bir milyon seyirci baremini aşan yapımcılara, bir sonraki projelerinde sağladıkları eğlence vergisinin 25% kadarının destek olarak verileceğini paylaştı. Benzer şekilde yurt dışına ihraç edilen yerli dizilere destek de taslakta yer alan gündem maddelerinden biri.

 

Taslakta yer aldığı belirtilen diğer hususlar ise sinema salonu işletmecilerine destek verilmesi ve sinemalarda reklamların sürelerinde kısıtlamaya gidilmesi... Buna göre, izleyicilerden büyük oranda tepki çeken uzun reklam süreleri, film öncesi en fazla 15 dakika olmak üzere sınırlandırılacak. Film öncesi en az 5 dakika ise fragman gösterimi olacak.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.