Yeni sezona hazırlık turları...

4.416 Gösterim
28 Ağustos 2014 00:00
Yeni sezona hazırlık turları...
Bu hafta gösterime 6 film giriyor. Biri yerli film olmak üzere iki korku filmi aynı haftaya denk gelirken haftanın en çok lokasyon sayısına sahip olan "Uçaklar 2: Söndür ve Kurtar" haftanın filmi gibi gözüküyor. İşte haftanın filmleri ve box office tahminleri...

Disney'in tam 1 yıl önce çıktığı "Uçaklar" filminin devamı niteliğinde olan "Uçaklar 2: Söndür ve Kurtar" 235 lokasyonda vizyona giriyor. Filmin ilki 202 lokasyonda vizyona girmiş 86.973 kişi ile açılıp 398.721 kişiye ulaşmıştı. Uçaklar serisinin ana çıkış noktasını oluşturan "Arabalar" serinin ilki 2006'da 91.040 kişi ile açılmıştı. İkincisi ise 2011 yılında 171.152 gibi oldukça yüksek bir rakamla giriş yaptı.

Tolga Akıncı: Bu rakamlara baktığımızda ve yaklaşık iki aydır büyük stüdyo yapımı bir çizgi film girmediğini de düşünecek olursak bu filmin rakamının ilkine göre biraz daha yukarıda bir açılış yapacağını düşünüyorum. Benim bu filme açılış tahminim 96bin/ kişi.

Eren Yağlıcı: Geçtiğimiz yıllarla karşılaştıracak olursak çizgi film izlenme sayılarında bir düşüş olduğunu görüyoruz. Ama bunun esas sebebinin çok kaliteli ve büyük bütçeli işlerin çıkmamasına bağlayabiliriz. Walt Disney'in "Arabalar" serisinin devamı gibi kabul edebileceğimiz Devam filmlerinin bir öncekini geçmesi kuralı burada da işleyecektir. Barbie'nin 40bin izlendiği bu dönemde bu çizgi filmin 100bin civarı kişi tarafından izleneceğini düşünüyorum. Seninle çok paralel olacak ama benim de tahminim 100bin kişi.
Haftanın iki yeni korku filminden biri yerli, biri yabancı. Cin temalı filmler furyasının yeni bir halkası olan "Azazil: Düğüm" 190 lokasyonda vizyona girerken, benzer türden dini ve şeytanı baz alan "Bizi Kötüden Koru" isimli Amerikan filmi ise 124 farklı lokasyonda vizyona giriyor.

TA: Filmlere baktığımızda hiç kuşku yok ki "Bizi Kötüden Koru" daha iyi bir yapım olarak kalitesi ile ön planda "Azazil: Düğüm"ün ise afişi bence çok başarılı ama afişte gösterilen özenin fragmanda olmadığını gözlemlemek mümkün. Yani filmin prodüksiyon kalitesi ve oyunculuklardaki sıkıntıyı maalesef seyirciye yansıtan bir yanı var. Bu bakımdan daha az yerde vizyona giren "Bizi Kötüden Koru"nun salon başına daha çok seyirci toplayacağını düşünüyorum. "Azazil: Düğüm" için tahminim 20bin iken "Bizi Kötüden Koru" için tahminim 24bin.

EY: Son dönemdeki üç Türk korku filmi "Ammar: Cin Tarikatı", "Muska" ve "Azem: Cin Karası" toplamda neredeyse aynı sayıda kişi tarafından izlendi.(115-120bin) Aslında bu Hasan Karacadağ dışındaki bir Türk yönetmenin çekeceği filmin ulaşabileceği ortalama sayıya işaret ediyor. Azazil'i ise diğer üç filmden ayıran şey daha yüksek kopya sayısıyla vizyona girecek olması. Ama karşısında bu haftanın bir diğer korku filmi "Bizi Kötüden Koru"nun olacak olması daha yüksek sayılardan bahsetmemize engel ve Tolga sana göre daha iyimser düşünüyorum ve benim tahminim 35bin. Yabancı korku filmi türü ise ülkemizde çok fazla alıcısı olmayan bir tür. Türün son yıllardaki en yüksek seyirci sayısına sahip filmi Testere 4'ün izlenme sayısı anca 525bindi. Yine Eric Bana gibi kendine has seyircisi olmayan bir oyuncunun başrolde oynadığı filmin karşısında az önce bahsettiğimiz Azazil'in de olacak olması izlenme şansını azaltıyor. Tahminim: 15bin.
Lokasyon sayılarına göre gittiğimizde haftanın 4. Filmi "Belalı Rehine". Film ABD ile aynı anda gösterime giriyor. Film bizde 45 yerde vizyona girerken ABD ise 33 yerde vizyona giriyor.

TA: Ne kadar ilginç değil mi? Bu durum ara sıra oluyor. Bir Amerikan filminin Türkiye'de çıkış sayısı ABD'dan daha yüksek olabiliyor. Hele iki ülke arasındaki perde sayısındaki uçurumu düşünecek olursak benim hep garipsediğim bir durum olmuştur bu. Video filmi tadında olan daha önce benzer örneklerini seyrettiğimiz filmin gişede 8bin kişinin altında bir açılış yapacağını düşünüyorum.

EY: Düşük kopya sayısını görünce filmin üzerine çok konuşmanın bir şey kar ettiğini düşünmüyorum. 45 kopyayla en fazla 200 ortalamaya oynasa 9bin yapar. Peki Jennifer Aniston 200 ortalamayı tek başına yaptırabilir mi? Zor! Tahminim: 7bin.
40 kopya altında vizyona giren ise 2 filmimiz var. Biri Başka Sinema salonlarını da içine alarak gösterime giren "Yatak Hikayeleri" ve bir türlü vizyona çıkamayan "Süper Baba"

TA: Merak ettiğim bir soruyu buradan sorayım: Acaba Başka Sinema salonları, girdikleri filmi diğer sinemalarda da görünce ne düşünüyorlar? Gerçekten bu sorunun cevabını merak ediyorum. Neyse diyerek bu filmin ve Fida Film'in tekrar çıkış yaptığı "Süper Baba" filmi de sinemalarda ayrı bir tat olarak duracağından ve açılış rakamlarının net olarak 5bin kişinin altında olacağından herhangi bir tahmin yürütmek istemiyorum.

EY: "Yatak Hikayeleri" ismi sayesinde izlenme sayısı vasatın bir tık üstüne çıkacaktır. En azından Başka Sinema'nın bu yaz elde edeceği en yüksek sayı olacağı muhtemel. Tahminim: 3.200 kişi. Süper Baba ise, beklentinin çok altında bir kopyayla giriyor alması sürpriz oldu. Tahminim: 1.750 kişi.
Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.