Yeni dijital platform GAIN'de izleyebileceğiniz konusu gerçeklikle bütünleşik olan 8 kısa film

3.451 Gösterim
30 Ocak 2021 18:00
Yeni dijital platform GAIN'de izleyebileceğiniz konusu gerçeklikle bütünleşik olan 8 kısa film

Kısa filmler çoğunlukla çok sevilir ve bir süre unutulmaz yapıya sahiplerdir. İlginç ve bir o kadar da orijinal içerikler barındıran GAIN'de, yolculuk yaparken, yemek yerken veya bir şeyleri beklerken izleyebileceğiniz 8 kısa filmi sizler için seçtik. 


I Follow You

Orijinal adı Jag följer dig olan ve sadece 3 dakika 14 saniyede izleyebileceğiniz “kara komedi” türündeki bu filmin en güçlü yanı hayatınızı çevrimiçi yaşamanın tehlikeleri ve mahremiyetinizin hızla ve kolayca insanlar tarafından keşfedilmesinin ne kadar kolay olduğu hakkında uyarıcı bir hikaye.

 

3 dakika 14 saniyenin tamamı toplu taşıma araçlarında buluşan iki yabancı arasında tek bir noktada geçiyor. Halka açık bir yerde Anna için ne ters gidebilir? Anna'yı işe giderken esprili bir tartışmaya sokan genç ve aşırı arkadaş canlısı yabancı, bu sürenin yarısında tamamen başka bir şey haline geliyor.

 

Bu kısa filmi yöneten Jonathan Etzler, sizi Jasper'ın Anna ile oynadığı tehlikeli akıl oyununu bir gerilime götürmenin ne kadar az zaman gerektirdiğini ustaca gösteriyor.

 

Dual

Bir ayı ve bir palyaço. bir çocuk ve çizimleri. Bir psikiyatrist ve koruyucular…

 

Bir çocuk psikoloğu, şiddet geçmişi olan, sorunlu, tuhaf ve tekerlekli sandalyeye mahkum küçük bir çocuğa ulaşmaya çalışır ancak çabaları bu süreçte "hayali arkadaşlarının” (oyuncak ayı ve palyaço) şeytani öfkesini açığa çıkarır.

 

Dual, gerçek bir oyun terapi merkezi gibi görünen bir yerde geçiyor ve bunu korkutucu hale getirmenin yolunu bu şekilde bulmaları güzel bir fikir.

 

Macaulay Culkin'in küçük yaşlarındaki performansını hatırlatan çocuk karakterin hassas performansı, kısa filmin görkemli bir özelliği olarak karşınıza çıkıyor.

 

The Smiling Man

Kısa filmler korku türü için mükemmel bir seçim olabilir. Çünkü sizi  gerçek manada korkutabilir. Çok kısa zamanda nasıl kullanılacağı konusunda oldukça zekice fikirlerin olduğu kısa film örneklerinden olan The Smiling Man masumiyet ve kötülük arasındaki ince çizgiyi basitçe ve dehşet verici bir şekilde anlatabiliyor.

 

Reddit’te yıllar önce anlatılan gerçek bir hikayeden esinlenilerek çekilen bu kısa korku/gerilim filmi, genç bir adamı konu ediyor. Karşıdan dans ederek kendisine doğru gelen başı havada yüzü gökyüzüne bakan bir adam ile birlikte 7 dakikalık kısa hikaye de böylece başlamış olur.

 

SophiaWorld

Hong Kong merkezli şirket Hanson Robotics tarafından geliştirilen sosyal ve muzip yapay zeka robotu Sophia, kendi dünyasının derinliklerine inen SophiaWorld adlı kısa filmde başrol oyuncusu olarak karşımıza çıkıyor.

 

HBO’nun dünyaya nam salan dizisi Westworld’ün ikonik robotlarından Dolores’i canlandıran Evan Rachel Wood, gerçek hayattaki ve muhtemelen en insansı meslektaşı Sophia ile New York’daki lüks bir otelin barında ilginç sonuçlar doğuracak bir tesadüfi karşılaşma yaşar.

 

Westworld’le bağlantılı senaryosu ve robotların gelecekte neler yapabileceklerini fazlasıyla anlatan hikayesiyle SophiaWorld’ün süresi 5 dakika 51 saniye.

 

The Dollmaker

Al Lougher'ın Hayvan Mezarlığı'ndan ilham aldığı The Dollmaker, çaresizlikten ihanete kadar birçok konuda uyarıda bulunan korkutucu bir kısa film.

 

Genç bir çift olan Rick ve Jenna, dört yaşındaki çocuklarını kaybettikten sonra umutsuzluğa ve kalp kırıklığına uğrarlar. En son ve belki de en sapkın çare olarak, ölen çocuklarını tekrar görmeyi vadeden yaşlı bir adam olan The Dollmaker'ı ziyaret ederler.

 

Re\Entry

Re\Entry, Andy Weir'ın "The Egg" adlı kısa öyküsüne dayanan çok düşünceli, insancıl ve felsefi bir kısa film.

 

Re\Entry, trafik kazası sonucu hayatını kaybeden bir adamın tanrı ile konuşmasını konu ediyor. Manevi duygulara insanın doğum, yaşam, ölüm ve ölüm sonrası beklentilerini tekrardan düşündürüyor.

 

The Candidate

Robert Picardo bu kısa filmde, sinirli bir iş adamına ilginç bir teklifte bulunan gizemli birisi olarak rol alıyor. Gereksiz diyalogların olmadığı, iyi sinematografi ve ses altyapısına ve üst düzey oyuncu performanslarına sahip, ilginç önermeler sunan The Candidate’i sadece korku ya da bilim kurgu olarak sınıflandırmak gerçekten zor.

 

Filmi izlerken Alacakaranlık Kuşağı türünde değerlendirerek izlemek daha iyi anlamamıza yardımcı olabilir.

 

The Black Hole

Uykusuz bir ofis çalışanı olan Charlie, yanlışlıkla fotokopi makinesinden bir kara delik çıkarır. Kara deliğin taşınabilir bir portal olduğunu fark eden Charlie aç gözlülük yapmaya başlar ve kendi hazin sonunu hazırlar.

 

The Black Hole, yaratıcı ve eğlenceli. Öngörülebilir bir konusu olsa da olayların gelişmesini izlemek keyifli. İçinde diyalog olmayan bu kısa filmin süresi ise 2 dakika 28 saniye. 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.