Warner Bros., James Bond dışında tüm MGM filmlerinin ABD dışındaki dağıtımını üstlenecek

1.707 Gösterim
25 Ağustos 2022 15:27
Warner Bros., James Bond dışında tüm MGM filmlerinin ABD dışındaki dağıtımını üstlenecek

Warner Bros. ile MGM, özel bir partnerliğe imza atıyor. Anlaşmaya göre Warner Bros., James Bond filmleri dışında tüm MGM filmlerinin ABD dışındaki dağıtımını üstlenecek. İki stüdyo arasındaki partnerlik, Timothée Chalamet'li Bones and All filmiyle başlayacak.


MGM ile Warner Bros., önümüzdeki süreçte başlayacak olan ve birden fazla yılı kapsayan özel bir partnerlik anlaşmasına imza attı. Buna göre Warner Bros., MGM'in James Bond filmleri dışında tüm yapımlarının ABD dışındaki dağıtımını üstlenecek. Bu partnerlik Luca Guadagnino imzalı Bones and All ve Michael B. Jordan'ın başrolünde yer aldığı Creed III ile başlayacak.

 

MGM'in hâlihazırda Universal ile yıllardır süregelen benzer bir anlaşması mevcuttu. MGM ile Universal'ın bu anlaşması James Bond'un henüz hazırlıkları başlamamış olan 26. filmini de kapsıyor. Dolayısıyla Bond 26 filmi, ABD dışında yine Universal tarafından dağıtılacak. Yine bu yılın MGM filmlerinden Till ile Women Talking de ABD dışında Universal tarafından dağıtılacak. İlerleyen yıllarda MGM ile Warner Bros. partnerliğini uzattığı takdirde, Warner Bros. 27. Bond filminden itibaren Bond filmlerinin ABD dışı dağıtımını üstlenme şansı da yakalayabilir.

 

Gerek MGM gerekse Warner Bros., kısa bir süre önce yönetim değişikliği yaşamıştı. MGM, Amazon tarafından satın alınırken, Warner Bros.'un çatı firması WarnerMedia ise Discovery ile birleşmişti.

Kaynak: THR

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.