Warner Bros., çekimleri tamamlanan Batgirl'ü iptal etti!

2.131 Gösterim
3 Ağustos 2022 11:33
Warner Bros., çekimleri tamamlanan Batgirl'ü iptal etti!

Warner Bros., çekimleri bir süre önce tamamlanan, hatta test gösterimleri yapılan Batgirl filmini iptal etti. Leslie Grace, Michael Keaton, Brendan Fraser gibi isimlerin yer aldığı $90 milyon bütçeli film, sinemaların yanı sıra HBO Max'te de yayınlanmayacak.


Pandemi sonrası aldığı birçok tartışmalı kararla gündemde olan Warner Bros., WarnerMedia ile Discovery'nin birleşmesinden sonra oluşturulan ana şirket Warner Bros Discovery döneminin geçişle birlikte ilk gündem yaratacak kararını aldı. AT&T'nin WarnerMedia'nın, dolayısıyla Warner Bros.'un sahibi olduğu dönemde yeşil ışık yakılan, geçtiğimiz aylarda çekimleri tamamlandıktan sonra prodüksiyon sonrası aşamaya geçilen, hatta test gösterimleri bile yapılan Batgirl filmi, Warner Bros. tarafından rafa kaldırıldı.

 

$75 milyon prodüksiyon bütçesiyle yola çıkılan fakat pandemi sebebiyle ertelenmelerden kaynaklı $90 milyon bütçeye ulaşan Batgirl'ün kurgu dahil neredeyse tamamlanmış olduğu düşünülürse bu karar pek çokları tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Leslie Grace'in Batgirl'e hayat verdiği film, sadece sinemalarda değil, HBO Max'te de gösterilmeyecek. Warner Bros., Batgirl'ün yanı sıra hazırlıkları süren Scoob!'un devam filmini de benzer şekilde iptal etti.

 

Michael Keaton'ın Batman, J.K. Simmons'ın ise Komiser Gordon rolüne geri döndüğü Batgirl'ün çok büyük oranda tamamlandıktan sonra ıskartaya alınmasının, stüdyonun filmden memnun olmaması gibi bir sebebin olmadığı, bu kararda daha idari ve finansal saiklerin olabileceği belirtiliyor. Warner Bros. Discovery'nin, birleşmeden önce Warner Bros.'u tartışmaların odağında bırakan 2021 filmlerini HBO Max'te yayınlama gibi şirket politikalarından uzaklaşmak için o dönem alınan kararları yavaş yavaş tersine çevirmeye başladığını belirtenlerin sayısı hiç az değil. Başrol oyuncusu Ezra Miller'ın son dönemde birden fazla şiddet olayının faili olarak medyada yer bulmasıyla 2023 yılında The Flash filminin de iptal edilebileceği uzun süredir konuşuluyor.

 

Bir grup sektör uzmanı, Warner Bros.'un maliyetin bir nebze azaltılmasında Batgirl'ü iptal ederek vergi indiriminden yararlanma yolunu seçmiş olabileceğini de belirtiyor. Prodüksiyon maliyeti $90 milyonu bulan filmin, global gösterimleri söz konusu olduğunda pazarlamadan dağıtıma bir bu kadar daha miktara mal olacağı öngörülüyordu. Filmin böyle bir tabloda kendini amorti etmesi için bile global olarak en az $450-500 milyon bandında bir hasılata ulaşması gerekecekti. Warner Bros., bu tabloyu değerlendirip geri dönüp dönmeyeceği meçhul $90 milyon daha harcamak yerine hâlihazırda harcanmış $90 milyonun bir kısmını vergi muafiyetiyle alma yolunu tercih etmiş olabilir. Kısacası, Warner Bros. zararı öngörüp "hasar kontrolü" yapmış olabilir.

 

Kaynak: Variety

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.