Vizyonda bu hafta: 11 yeni film gösterime giriyor

4.122 Gösterim
23 Eylül 2016 12:46
Vizyonda bu hafta: 11 yeni film gösterime giriyor

Vizyonda bu haftaya yerli filmler damga vuruyor. Gösterime giren on bir yeni filmin sekizini yerli yapımlar oluşturuyor.


Nicholas Stoller ile Doug Sweetland'in yönetmenliğini üstlendiği animasyon film Leylekler (Storks), bir teslimat leyleği olan Junior'ın yanlışlıkla Bebek Yapım Makinesi'ni çalıştırarak bir bebek üretmesine ve sonrasında gelişenlere odaklanıyor. Uzun süre önce bebek dağıtım işini bırakmış olan leylekler dünyasında bu olay duyulmadan Junior'ın bir çözüm bulması gerekir.

1999 'da vizyona giren Blair Cadısı büyük bir fenomen yaratmış, korku türü içerisinde yön belirleyici bir yapım olmuştu. Seriye yıllar sonra gelen sürpriz devam filmi Blair Cadıs (Blair Witch), Adam Wingard'ın yönetmenliğinde ilk filmin izini sürüyor.

Antoine Fuqua'nın yönetmenliğini yaptığı, oyuncu kadrosunda Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke, Vincent D’Onofrio ve Peter Sarsgaard gibi isimleri izleyeceğimiz Muhteşem YediliAkira Kurosawa'nın 1954 yılında yönettiği klasik film Yedi Samuray'ın, 1960 yılında John Sturgesyönetmenliğinde Hollywood'a uyarlanan versiyonu Magnificent Seven'ın yeniden çevrimi. 

İkinci Bahar, Kara Melek, Yeditepe İstanbul, Hırsız Polis ve Gönül İşleri gibi dizilere imza atan Türkan Derya'nın ilk uzun metraj filmi Çok Uzak Fazla Yakın, iki üniversiteli gencin gelgitli aşkını anlatıyor. Film, bu hafta sonu vizyona giren yerli filmler arasında en çok kopya sayısına sahip olan yapım.

Başrollerinde Gürgen Öz ile Murat Eken'in yer aldığı, daha önce reklam filmleri yöneten Emir Khalilzadeh'in hikâyesini yazıp yönettiği Müthiş Bir Film, arzuladıkları filmi yapmak uğruna savaşan bir ikiliyi ele alıyor.

Hürdoğan Güvendiren'in yönetmenliğini üstlendiği Gece Seansı, evden kaçış oyununun oynandığı bir evde, her şey iyi giderken hayali senaryonun gerçeğe dönüşmesiyle ortaya çıkan kabusu ele alıyor.

Ali Erşen'in yönetmenliğini üstlendiği, başrolünde Metin Zakoğlu'nun yer aldığı Saftirikler, Adana'da yaşayan dört arkadaşın MS hastası Murat için para bulmaya çalışırken yaşadıklarını anlatıyor.

Yılmaz Atadeniz'in yönetmenliğini üstlendiği İkimize Bir Dünya'nın oyuncu kadrosunda Erkan Meriç, Yağmur Aydan, Köksal Engür ve Zeki Şen gibi isimler yer alıyor. Safa Önal'ın senaryosunu yazdığı İkimize Bir Dünya, Sait Faik Abasıyanık'ın Medar-ı Maişet Motoru: Bir Takım İnsanlar romanından esinlenilerek çekildi.

Ot, bir Anadolu mezrasında yaşayan Şeref'in, ailesini geçindirmek için dağdan şifalı ot toplamasını ve dağdaki çatışma ortamını anlatıyor.

2010 yapımı Çoğunluk filmiyle adından söz ettiren Seren Yüce'nin, bu sefer üst orta sınıf kesimine bir bakış attığı filmi Rüzgarda Salınan Nilüfer'in oyuncu kadrosunda Songül Öden, Tolga Tekin, Esme Madra gibi isimler bulunuyor.

Kars'ın bir köyünde yaşayan küçük Rauf'un, kendi sınırlı ve kapalı dünyasında, aşkın sınırsızlığı ile tanışmasını ve pembe rengini arayışını konu edinen Rauf'un yönetmen koltuğunda Soner Caner ve Barış Kaya ikilisi oturuyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.