Vecihi Hürkuş'un hayatını anlatan Hürkuş: Göklerdeki Kahraman'dan teaser yayınlandı

7.549 Gösterim
16 Nisan 2018 13:15
Vecihi Hürkuş'un hayatını anlatan Hürkuş: Göklerdeki Kahraman'dan teaser yayınlandı

Kudret Sabancı'nın yönetmen koltuğunda oturduğu Hürkuş: Göklerdeki Kahraman, I. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı'nda vatanı uğruna hayatını sayısız kez tehlikeye atan, bitmek bilmeyen uçma sevdasıyla tanıdığımız Vecihi Hürkuş'un hayatını konu ediniyor.


1912 yılında, Vecihi 16 yaşındayken başlayan uçma sevdasına adanmış bu hayat hikâyesi, uçak tasarlama hayallerinin peşinden Vecihi’nin izini sürerek giden Mehmet ve Selin’in günümüzde geçen öyküsüyle birlikte ilerliyor. Vecihi Hürkuş’un Kurtuluş Savaşı’na kadar olan kahramanlık öykülerinin ve mücadelelerinin anlatıldığı Hürkuş: Göklerdeki Kahraman, Türkiye’de ilk kez hava muharebelerinin en uzun süre gösterildiği film olarak da dikkat çekiyor.

 

Eğrikapı Prodüksiyon’un yapımcılığını üstlendiği, yönetmenliğini Kudret Sabancı’nın, görüntü yönetmenliğini Tolga Kutluay’ın yaptığı filmin başrollerini Hilmi Cem İntepe, Gizem Karaca, Bora Akkaş ve Miray Daner’in paylaşıyor. Hürkuş: Son Kahraman, 25 Mayıs 2018 tarihinde ülkemizde seyirciyle buluşacak. Filmden yayınlanan teasera aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.