Usta sinemacı Hayao Miyazaki'den 10 yıl aradan sonra gelen ilk film: How Do You Live?

4.145 Gösterim
14 Aralık 2022 12:06
Usta sinemacı Hayao Miyazaki'den 10 yıl aradan sonra gelen ilk film: How Do You Live?

Usta sinemacı Hayao Miyazaki verdiği uzun bir aranın ardından kitap uyarlaması yeni projesi How Do You Live ile dönüyor. Uzun metrajlı film, 14 Temmuz 2023'te Japonya'da gösterime girecek. 


Oscar ödüllü yönetmen Hayao Miyazaki ilk olarak 2017 yılında en sevdiği kitap How Do You Live'ı beyazperde için uyarlamak istediğine değinmişti. 1985 yılında Miyazaki tarafından kurulan Studio Ghibli ise dün Twitter'da filmle ilgili ilk duyurusunu yaptı. 

 

Bir kuş eskiziyle duyurulan uyarlama film, 15 yaşındaki Copper adlı çocuğun amcasının ona bıraktığı günlüğü rehber alarak ruhsal büyümeyi, yoksulluğu ve hayatın anlamını keşfetmek için yolculuğa çıkmasını konu alacak. Film, ilk olarak Japonya'da 14 Temmuz 2023 tarihinde gösterime girecek. 

 

Studio Ghibli son zamanlarda Komşum Totoro (Tonari No Totoro, My Neighbor Totoro), Prenses Mononoke (Mononoke-hime, Princess Mononoke) gibi Miyazaki'nin hikayelerinden uyarlanan bir tema parkı hayata geçirme hazırlığıyla meşgulken, Komşum Totoro filmi de Royal Shakespeare Company'nin sahneye uyarlamasıyla Londra'da izleyicilerle buluştu. 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.