Uçan Süpürge'de FIPRESCI Ödülü açıklandı

1.900 Gösterim
11 Haziran 2021 13:54
Uçan Süpürge'de FIPRESCI Ödülü açıklandı

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nde FIPRESCI Ödülü'ne Samaher Alqadi’nin yönettiği Benim Bedenim (As I Want) filmi layık görüldü.


12 Haziran Cumartesi günü Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki son gösterimlerin ardından bu yıl için izleyicilere veda edecek olan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nde FIPRESCI Ödülü sahibini buldu. Bu yıl pandemi koşulları nedeniyle hem çevrimiçi hem de sınırlı fiziksel gösterimlerle düzenlenen festivalin FIPRESCI Ödülü, Samaher Alqadi’nin 2011 Mısır Devrimi’nin ikinci yıldönümünde yapılan gösterilerde sokakta meydana gelen toplu tecavüzlere karşı Mısırlı kadınların isyanını anlattığı Benim Bedenim (As I Want) filmine gitti.

 

Boyd Van Hoeij, Rüdiger Suchsland ve Esin Küçüktepepınar’dan oluşan FIPRESCI jürisi, kararını şu ifadelerle açıkladı:

 

"Farklı sinema tekniklerini bir araya getirerek, Mısır’daki Arap Baharı kadınlarının ve bu kadınların süren eşitlik ve insan hakları mücadelesinin portresini çizmek için kameranın imkânlarını araştırma yolundaki özgün yaklaşımından ötürü biz FIPRESCI Jürisi, ödülü Samaher Alqadi’nin Benim Bedenim filmine veriyoruz."

 

Detaylı bilgiler için Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.