Türkiye Box Office: Buz Devri yine iddialı geldi!

2.424 Gösterim
18 Temmuz 2016 18:11
Türkiye Box Office: Buz Devri yine iddialı geldi!

Sevilen animasyon serisi Buz Devri'nin yeni filmi Buz Devri 5: Büyük Çarpışma, ilk hafta sonunda elde ettiği gişe rakamıyla açılışını box office listesinin zirvesinde yapmayı başardı.


Özellikle ülkemizde büyük bir ilgiyle karşılanan Buz Devri serisinin yeni filmi Buz Devri 5: Büyük Çarpışma, vizyondaki ilk hafta sonunda 131.982 biletli seyirci tarafından izlenerek 15-17 Temmuz hafta sonunun box office listesinin zirvesinde yer aldı. 

 

15-17 Temmuz 2016 tarihleri arasında sinemaya giden seyirci sayısında, bir önceki hafta sonuna göre yaklaşık 44 bin, geçtiğimiz yılın aynı hafta sonuna göre ise yaklaşık 94 bin azalma oldu. Ülkenin talihsiz aktüelitesi sinema salonlarını da etkilemişken, Buz Devri 5: Büyük Çarpışma tüm negatif etmenlere rağmen ve mevcut duruma göre oldukça çarpıcı bir gişe rakamı elde etmeyi başardı diyebiliriz. Büyük Çarpışma'nın, geçen hafta sonu sinemaya giden seyircinin %52'sini kendi salonuna çektiğini düşünürsek filmin zorlu açılış hafta sonunda yakaladığı azımsanmayacak başarıyı daha da net görebiliriz.

Bir önceki hafta sonu gişe rakamları listesinin lideri olan Tarzan Efsanesi (The Legend of Tarzan), elde ettiği hasılat ile listede kendine bu sefer ikinci sıradan yer buldu. Vizyondaki altıncı haftasında istikrarlı görüntüsünü sürdüren Sihirbazlar Çetesi 2 (Now You See Me 2) üçüncü olurken, yerli film Üç Harfliler 3: Karabüyü 13.586 biletli seyirci tarafından izlenerek listede dördüncü sırada yer aldı.

 

15-17 Temmuz Hafta Sonu Box Office Türkiye detaylı sıralamasını görmek için tıklayınız.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.