TRT 1 dizileri: Yeni başlayanlar, devam edenler (2021-2022 Sezonu )

46.785 Gösterim
16 Eylül 2021 17:55
TRT 1 dizileri: Yeni başlayanlar, devam edenler (2021-2022 Sezonu )

Teşkilat, Masumlar Apartmanı gibi geçen sezona damga vurmuş olan ve yeni bölümleriyle yeniden izleyicinin karşısına çıkan yapımlardan, merakla beklenen Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı gibi yeni dizilere, 2021-2022 sezonunda TRT 1 ekranlarında yayınlanacak tüm dizileri derledik.


Geçen yıl ilk sezonuyla izleyici karşısına çıkan Gönül Dağı, cumartesi gününde önemli bir reyting oranına ulaşarak kendi seyirci tabanını yaratmayı başarmıştı. İlk sezonun finalinden sonra yeni bölümleri merakla beklenen dizinin 2. sezonu, 11 Eylül itibarıyla başladı.

 

Gülseren Budayıcıoğlu'nun 2004 yılında yayımlanan Madalyonun İçi romanının Çöp Apartman bölümünden uyarlanan Masumlar Apartmanı, geçen sezonun en çok izlenen dizilerinden biri olmuştu. Ezgi Mola, Birkan Sokullu, Merve Dizdar gibi isimlerin rollerine geri döndüğü, Melisa Şenolsun'un kadrosuna dahil olduğu 2. sezon, 14 Eylül'de ilk bölümüyle seyircinin karşısına çıktı.

 

Yeni sezonda TRT'nin en merak edilen yapımlarından biri olan Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı, 16 Eylül'de yayınlanacak ilk bölümüyle izleyici karşısına çıkıyor. Oyuncu kadrosunda Engin Altan Düzyatan, Ulaş Tuna Astepe, Yiğit Özşener, Yetkin Dikinciler, Pelin Akil gibi isimlerin yer aldığı dizi, Midilli'den çıkan dört kardeş İshak, Oruç, Hızır ve İlyas’ın, denizlere nam salan birer denizciye dönüşmelerini konu ediniyor.

 

TRT ekranlarında geçen sezon ortası yayınlanmaya başlayan ve ilk bölümünden itibaren yüksek reytinglere ulaşan Teşkilat, 26 Eylül'de 2. sezonuyla ekranlara dönüyor. Çağlar Ertuğrul, Mesut Akusta, Deniz Baysal, Ezgi Şenler, Tuncer Salman, Ezgi Eyüboğlu ve Atılay Uluışık gibi isimlerin yer aldığı ve istihbarat teşkilatındaki hikâyeleri odağına alan dizinin 2. sezonunda, kadroya Hakan Boyav ve Gürkan Uygun gibi iki önemli isim dahil oldu.

 

Başrollerini Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu, Pelin Karahan, Tayanç Ayaydın, Gülper Özdemir ve Devrim Saltoğlu’nun paylaştığı, ilk sezonu Bir Zamanlar Kıbrıs olarak yayımlanan dizi, ikinci sezonunda Kıbrıs Zafere Doğru adıyla TRT 1'de ekrana gelecek. Mehmet Aykaç, Tekin Temel, Musab Ekici, Metin Büktel gibi isimlerin dahil olduğu ve Erenköy Direnişi'nin ele alacak 2. sezonun ekim ayı içerisinde yayınlanmaya başlaması bekleniyor.

 

Alparslan Büyük Selçuklu

Geçen sezon TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşan Uyanış Büyük Selçuklu dizisi, bu sezon Alparslan Büyük Selçuklu ismiyle izleyiciyle buluşacak. Barış Arduç'un Alparslan'a hayat vereceği, oyuncuya Fahriye Evcen, Mehmet Özgür, Gizem Karaca, Barış Ağcı, Erdinç Gülener, Esila Umut, Korel Cezayirli gibi isimler eşlik edecek. Dizinin önümüzdeki aylarda TRT ekranlarında yer alması bekleniyor.

 

İlerleyen dönemde TRT'de yayınlanması planlanan diğer diziler

 

Mustafa Kemal Atatürk'ün de yer aldığı İtalya işgaline karşı Trablusgarp direnişini konu edinecek olan Trablusgarp dizisi, Mehmet Akif Ersoy’un hayatını ve İstiklâl Marşı'nın yazılış sürecini anlatacak olan Altay dizisi, hazırlıkları sürmekte olan Mevlânâ dizisi, kadrosunda Çetin Tekindor'un yer aldığı ve Abdülkadir Geylani’nin hayatının anlatılacağı Hay Sultan dizisi, sezon içerisinde TRT ekranlarında izleyiciyle buluşması planlanan diğer diziler olarak dikkat çekiyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.